• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-radost-novogodisnjih-i-bozicnih-praznika-i-za-1500-malisana-koji-zive-u-materijalnoj-oskudici„Новогодишњи и божићни празници за најмлађе представљају време изузетне радости, дружења и даривања. Свако дете заслужује да осети чари ових празника и да их са својим родитељима у топлој породичној атмосфери проведе у миру и благостању. Зато смо оне који живе у најтежим околностима и ове године одлучили да изненадимо поклонима”, део је поруке коју је, поводом наступајућих празника, упутио председник старопазовачке Општине Ђорђе Радиновић.

Општинско руководство, иницијативом председника Радиновића, већ неколико година спроводи праксу да се деци из породица, које живе у материјалној оскудици и тешким егзистенцијалним условима, за новогодишње и божићне празнике, обезбеде поклон пакетићи. Негујући установљену традицију, на поменуту иницијативу, локална самоуправа је и ове, као и претходних година, набавила пригодне пакетиће за око 1500 малишана из социјално угрожених породица, чији родитељи нису у могућности да им омогуће празничну радост.

Пакетићи су обезбеђени за децу породица корисника помоћи Центра за социјални рад, децу самохраних родитеља, децу чланова старопазовачких удружења ратних војних инвалида, децу ученике ШОСО „Антон Скала“ и децу из сиромашних породица ромске националности и дељени су у свим месним заједницама Општине у присуству представника локалне самоуправе.

Са малишанима из Старе Пазове и Старих Бановаца данас се дружио председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и уручио им новогодишње пакетиће са жељама да им идућа година буде пуна игре, весеља и здравља. Децу из поменутих породица из Нове Пазове и Нових Бановаца пакетићима је обрадовао и заменик председника Општине, Милан Беара.

„Као локална самоуправа, сав свој рад посветили смо нашим грађанима, али су деца и наша омладина оно што нас посебно мотивише у томе. Данашње изненађење које смо припремили за децу која живе у оскудици, је нешто што им као људи, свесни одговорности према друштву у коме живимо, дугујемо. То је она најмања, али људска и искрена пажња на које свако срце задрхти и не може остати равнодушно. Надамо се да смо овим малим гестом солидарности успели да у скромне домове наших грађана унесемо део празничне атмосфере и искажемо лепе жеље на испраћају старе и дочеку нове 2017. године. Дечији осмеси и њихова боља будућност је оно за шта живимо, радимо и трудимо се“, поручио је председник Ђорђе Радиновић.

„Драго ми је што сам део тима који води рачуна о свим грађанима. Надам се да смо овим малишанима улепшали празнике. Општина Стара Пазова је и ове године, а тако ћемо наставити и сваке наредне, одвојила средства за набавку око 1500 пакетића за децу из материјално – угрожених породица. Осмеси које смо данас добили заузврат од ових малишана, подстрек су да наставимо са свим активностима усмереним на пружање помоћи најугроженијим слојевима грађана.“, изјавио је заменик председника Општине, Милан Беара.

Радост на лицима деце је била очигледна, а породице су исказале своју захвалност на изузетно лепом гесту челника старопазовачке Општине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter