• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-zahvaljujuci-opstini-stara-pazova-u-naselju-banovci-dunav-gradi-se-hram-prep-mati-angelineНа велико задовољство и радост великог броја верника, грађана насеља Бановци – Дунав, Његово преосвештенство Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење свештеника старопазовачког намесништва, освештао је плац на коме ускоро почиње изградња првог храма посвећеног Преподобној мати Ангелини у епархији сремској Српске Православне Цркве, а и шире.

Несебичну помоћ у изградњи будуће богомоље у насељу Каблар пружила је Општина Стара Пазова обезбедивши, без надокнаде, плац површине 31 ар, где ће се градити храм и парохијски дом, а по речима првог човека старопазовачке Општине, Ђорђа Радиновића, локална самоуправа ће, као и у протеклом периоду, и убудуће водити рачуна о духовном животу својих грађана, улажући у реконструкцију и изградњу цркава и храмова, гробаља и осталих црквено-верских објеката.

„Руководство Општине Стара Пазова и ја лично, посвећујемо велику пажњу потребама у раду свих верских заједница код нас, јер је то веома важно за наше грађане. Осећамо своју дужност да пружимо верницима све што је неопходно, нарочито када је у питању уређење, деценијама необнављаних, храмова на територији наше Општине. Каблар се, као насеље, у последњих неколико деценија нагло развијало, и са те стране гледано, постало је центар Подунавља. Управо из тог разлога, његови становници заслужују да имају један нови храм, што је свакако и у складу саповећањем броја становника. Општина Стара Пазова ће из буџета издвојити значајна новчана средства у изградњу храма Преподобне мати Ангелине, који ће временом постати место окупљања свих генерација, нарочито младих, који су велики залог боље, лепше и успешније општине Стара Пазова“, истакао је председник општине, Ђорђе Радиновић.

Након свечаног чина освећења места на коме ће бити изграђен храм и крст, који је постављен на централном олтарском делу, епископ сремски Василије обратио се бројним верницима, који су присуствовали овом чину. Уз речи захвалности упућене локалној самоуправи и њеном руководству на великом дару и предусретљивости, истакао је да је велика радост што ће управо насеље Бановци-Дунав добити први храм посвећен св. Ангелини, једној од најзначајнијих историјских личности за Срем, који је походила са својим синовима и где је пре пет векова мисионарила ширећи и бранећи Православну веру.

На крају обраћања, епископ се још једном најсрдачније захвалио председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, на великој помоћи коју пружа Српској Православној Цркви и истакао да је наша општина прави пример како се негује, не само Православна, већ свака друга традиционална конфесија на територији Општине, па и ван њених граница.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter