• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-odrzan-festival-sunke-i-vina-gastro-sremПретходног викенда, у склопу 10. Регионалног сајма привреде на Комплексу градских базена, бројни посетиоци уживали су у сремачким специјалитетима и гастрономији овог дела Србије на манифестацији „Гастро Срем“. Преко 120 излагача, на богато опремљеним штандовима, представили су своје домаће производе спајајући традиционално и савремено доба.

Отварање прве манифестације оваквог типа, коју су организовали Туристичка организација општине Стара Пазова и Центар за културу, својим присуством увеличали су Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Дамир Зобеница, потпредседник Скупштине Аутономне покрајине Војводине и Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова са сарадницима.

Фестивал шунке и вина „Гастро Срем“ је у два дана дегустацијама, радионицама, едукацијама и промоцијама, уз бесплатан улаз, посетиоцима дочарао обичаје и културно наслеђе овог дела Срема, углавном кроз гастрономију. Учесницима манифестације захвалила се Драгана Зорић Станојковић, директорка Туристичке организације општине Стара Пазова, а међу излагачима су била пољопривредна газдинства, произвођачи месних и млечних производа, Удружења жена из Срема, винарије, уметничке радионице, произвођачи меда и ракије, бомбонџије и Туристичке организације бројних градова из Србије.

Допринос манифестацији својим учешћем дали су и бројни уметници из различитих области културе из целога Срема, који су на њима својствен начин, кроз богат културно - уметнички програм дочарали сликом, песмом и речју богатство винског и житног Срема. У вечерњим часовима у суботу посетиоци „Гастро Срема“ су уживали у концерту групе „Гарави сокак“, док је у недељу публика имала прилике да испрати солистички концерт естрадне уметнице Анђелке Говедаровић.

Уз очекивање да су посетиоцима што верније пренели аутентичан дух и атмосферу Срема кроз културне и туристичке вредности, организатори се надају да ће ова манифестација постати традиција сваког наредног Сајма привреде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter