• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-dodela-skolskih-pribora-ucenicima-prvih-razreda-staropazovackih-osnovnih-skolaДечији осмеси, граја у школским ходницима, звоно за крај и почетак часа, део су најлепше атмосфере, која се ових дана, након летње паузе, поново могла видети у свим основним школама у општини Стара Пазова. Представници локалне самоуправе су и овог септембра наставили лепу праксу да посете сва одељења првих разреда у старопазовачким школама, у циљу подршке управама школа и наставном особљу у њиховом раду.

У намери да се ђацима првацима помогне да лакше превазиђу почетак школовања и да што пре крену да савладавају градива, локална самоуправа на иницијативу свог руководства и ове године обезведила је сетове школских прибора за све ђаке прваке. Сусрет са ђацима протекао је у лепом расположењу, уз разговор и дружење, а посебно изнанађење за децу били су и слаткиши, којима су их почастили представници старопазовачке Општине.

Захваљујући пажљиво планираном распореду обилазака, свих 645 ученика са територије Општине, који су се ове године уписали у основну школу, имали су прилику да упознају заменика председника Општине Милана Беару, затим начелника општинског Одељења за друштвене делатности Жељка Шолају, општинску просветну инспекторку Милеву Љубинковић и шефа Кабинета председника Општине Немању Стикића.

У разговору са најмлађим основцима у школама „Вера Мишчевић“ у Белегишу, „Слободан Савковић“ у Старим Бановцима и у ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови Милан Беара, заменик председника општине, пожелео је првацима успешан почетак у будућем школовању и брзо и лако прилагођавање на нове обавезе.

„Драга децо, вероватно су вам први школски дани необични, јер је полазак у школу велика промена за свако дете. Важно је да своје обавезе прихватите са одговорношћу, а за игру и дружење у школи увек има времена. Упознаћете у овим клупама можда и своје најбоље пријатеље. Ми вам желимо да будете срећни, здрави, да учите и успешно завршавате све своје обавезе и да једнога дана израстете у успешне људе којима ће се општина Стара Пазова поносити. Надам се да ће вам овај мали поклон, који смо као локална самоуправа обезбедили за вас, помоћи у даљем раду и школовању“, поручио је Милан Беара заменик председника општине.

Истовремено, директори и наставници у осталим школама са територије Општине су такође данас поделили приборе. Школе у Голубинцима, Војки, Новој и Старој Пазови обишли су, и заједно са директорима и наставницима школа, приборе и слаткише поделили, Жељко Шолаја, начелник Одељења за друштвене делатности и Милева Љубинковић, просветна инспекторка.

Руководство наше Општине је искористило данашњу посету да се, и овог пута, на терену увери у актуелне услове у којима школе функционишу и у којима ради наставно особље. Стварање још бољих услова у школама је приоритет старопазовачке локалне самоуправе, а у прилог томе стоји и чињеница да је у протеклих неколико година решено доста кључних проблема, који су ометали рад школа годинама уназад.

Након кратког дружења и разговора ученици првих разреда учтиво су се захвалили на дивним поклонима и вратили се својим школским активностима нестрпљиви да на сваком школском часу науче нешто ново и задатке решавају користећи нови школски прибор, који им је обезбедила општина Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter