• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-za-manje-od-120-dana-staropazovacka-opstina-nece-imati-neasfaltiranih-ulicaВећ данима тешке путарске и грађевинске машине на терену у насељима старопазовачке Општине вредно раде на асфалтирању неасфалтираних улица, које ће добити асфалт након дугогодишњег чекања. Реализацију овог захтевног пројекта локална самоуправа је остварила одговорним приступом проблему, великим залагањем, израдом све неопходне пројектно-техничке документације и успешно спроведеним пројектом Јавно-приватног партнерства.

Јавно-приватно партнерство је један од најбољих и најефикаснијих модела инвестирања у капиталне пројекте и по томе ће Стара Пазова бити међу првим општинама у Србији. Увелико су покренути предвиђени радови на асфалтирању улица на више локација по насељима у Општини, а за мање од 120 дана свака кућа у неасфалтираним улицама, сваки регистровани земљани или насути пут са статусом улице, биће асфалтиран по највишим стандардима.

На терену, свуда где се асфалтира свакодневно је присутан стручни надзор, али и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, заједно са својим сарадницима, и у сваком месту најпре са председницима Месних заједница.

"Поносни смо што коначно и када је овај проблем у питању, а то су улице без асфалта и адекватних услова, видимо лица грађана, који нам срдачно захваљују, јер ће убудуће њихово свакодневно функционисање и живот бити далеко квалитетнији. Блатњаве и неуређене улице, захваљујући овом пројекту, који равномерно радимо за сва наша места, за четири месеца ће бити само ружна прошлост. Због разуђености и велике територије Општине, биће неопходно често померање тешких машина на много различитих локација, али ћемо обећавам, сваки од укупних 29 км, урадити у року, како наши грађани и заслужују", поручио је председник Општине Ђорђе Радиновић приликом једног од свакодневних обилазака радова.

Важно је истаћи да се руководство локалне самоуправе са председником Радиновићем на челу максимално трудило на инфраструктурном уређењу свих места на територији Општине, и да је значајан број улица и сличних комунално-инфраструктурних радова рађен у протекле четири године, према домаћинском планирању и реалним могућностима оштинског буџета.

До сада су од 2012. године спроведене бројне веће и мање, али свакако грађанима значајне, инфраструктурне инвестиције, и задовољство је да ћемо се сви као грађани на крају овог пројекта са поносом сврстати међу ретке општине, која више немају ниједну улицу без асфалта.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter