• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-staropazovacka-opstina-medju-lokalnim-samoupravama-sa-velikim-brojem-lokalno-infrastrukturnih-investicijaНа територији Општине Стара Пазова, тренутно се реализује на десетине инфраструктурних пројеката од виталног значаја за бољи и квалитетнији живот грађана. Локална самоуправа равномерно улаже у сва насеља, трудећи се да у сваком од њих реализује одабрану капиталну инвестицију, која је најзначајнија за становништво тог насеља.

У циљу званичног представљања фаза реализације неколико актуелних пројеката, радове на више локација, обишли су Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова са најближим сарадницима директорима старопазовачких јавних предузећа и господином Игором Мировићем, осведоченим пријатељем старопазовачке Општине, који је раније, као министар привреде Владе Србије, активно допринео остварењу неколико важних инвестиција.

„Улагања у инфракструктуру и комунално опремање по насељима старопазовачке Општине је један од наших императива, јер велику пажњу, поред страних инвестиција, јачања привреде и отварања драгоцених нових радних места, поклањамо управо инфраструктури: од асфалтирања неасфалтираних улица, уређења постојеће путне мреже, уређење центара већих насеља, увођења нових технологија у циљу уштеда, до обнављања, спољног или унутрашњег уређења важних објеката за потребе свих грађана, као и грађења нових објеката - обданишта за децу, стамбених зграда са повољним становима за посебне категорије, спортских хала итд. У питању су озбиљни пројекти који поред планирања инвестиције подразумевају и захтевну документацију, зато смо се трудили да благовремено кренемо са свим припремним радњама. Данас смо обишли неколико пројеката, који су важни за грађане Старе Пазове, затим Војке и Белегиша, али то није све, у току су радови на објектима и инфраструктури и у другим насељима. Радити за бољитак наших грађана је наше опредељење, и право је задовољство видети задовољне грађане, који добијају уређену инфраструктуру која их је као проблем мучила десетинама година уназад.“ нагласио је између осталог Ђорђе Радиновић, председник Општине.

Међу бројне пројекте у тренутној фази реализације, спада и недавно завршена нова улица у Старој Пазови, која је пробијена и са свим пратећим техничким садржајима урађена, како би се растеретила улица Владимира Хурбана и значајно смањиле гужве у близини вртића и Дома здравља, што је од великог значаја за становнике Старе Пазове и свих учесника у саобраћају. Нова улица повезује улице Ћирила и Методија и Хурбанову, и обухвата пешачке стазе и паркинг места, зелене површине са садницама, модерну ЛЕД расвету, као и сливнике за кишну канализацију. Вредност ове инвестиције је око 17 милиона динара.

За свако насеље у Општини Стара Пазова у досадашњем периоду решени су кључни и практични проблеми становништва или је покренута иницијатива да се таква питања што ефикасније реше. Неколико деценија уназад говори се о налажењу решења за снабдевање водом у старопазовачком насељу Војка. Општина Стара Пазова са својим јавним предузећем „Дирекција за изградњу“ се посветила решавању овог проблема и управо ради на изградњи дуго чекане водоводне мреже. Када се заврши I и II фаза реализације 1500 војачких породица ће добити прикључење на нови водовод, што ће обухватити 5,4 км дистрибутивне мреже и бунар са свом пратећом техничком опремом. До краја III и IV фазе изградиће се још 34км мреже, чиме ће се покрити цело насеље. Инвестиција у прве две фазе износи око 34,5 милиона динара.

У насељу Белегиш у улици Слободана Новаковића у току је изградња будућег објекта вртића површине од 640,67 м², ПУ „Радост“ са дворишним комплексом површине око 4,4 ара. Објекат је предвиђен да се гради класично од „тврдог материјала“ са косим кровом. Капацитет вртића је 100 деце и садржаће један боравак за јаслени узраст деце (1-3 године) и три боравка за децу узраста 3-6 година, од чега једно одељење за предшколску децу.

Планиране су зелене површине око објекта, док је засебан део дворишта намењен простору за игру деце са дечјим игралима и партерно уређеним површинама. Вредност ове инвестиције је око 44,5 милиона динара.

Похваливши залагање руководства локалне самоуправе у препознавању кључних потреба грађана, Игор Мировић је поздравио окупљене мештане, а потом нагласио: “Право је задовољство бити овде са вама у Старој Пазови, у Војки, Белегишу... Кроз свој досадашњи рад, имао сам прилике да обиђем две трећине општина широм наше земље, на основу чега могу да закључим да је и овог пута општина Стара Пазова међу првима. То је општина која је решила да се фокусира на решавање свакодневних проблема грађана, да им учини живот квалитетнијим, а младима да обезбеди сигурнију и комфорнију будућност. Ускоро ћете овде имати и вртић, а како ми председник Општине каже ускоро ће и Стара Пазова имати појачан капацитет за предшколску установу, што је радосна вест, јер тиме помажемо младим брачним паровима да слободно рађају и подижу своју децу, без страха да неће имати услове да их збрину док су на послу или неком одсуству. До краја ове године овде ће се чути граја деце, са правом се можете поносити тиме“.

Носилац свих важних инвестиција је „Дирекција за изградњу општине Стара Пазова“ ЈП, мада су у реализацију многих пројеката укључена и остала јавна предузећа, попут „Водовода и канализације“ и ЈП „Чистоћа“.

До краја лета интензивно се настављају радови за све инвестиције, које су планиране да буду остварене у овој 2015. години.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter