• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-svecano-otvoren-log-centar-kompanije-ajmaksИзградња ЛОГ ЦЕНТРА Београд аустријске компаније EYEMAXX Real Estate у Старој Пазови (Нови Бановци), логистичког објекта од 17.000 m² је завршена за непуних пет месеци.

У првој фази изградње логистичког центра инвестирано 9 милиона евра, очекује се 150 нових радних места

Јуче je Центар у присуству Њ.Е. Јоханеса Ајгнера, амбасадора Аустрије у Републици Србији, господина Игора Мировића, који је као министар привреде Владе Србије значајно допринео отварању нове индустријске зоне у Старој Пазови, господина Mајкла Милера, оснивача компаниje Еyemaxx Real Estate AG и Ђорђа Радиновића, председника Општине Стара Пазова званично и отворен. Поред оснивача Eyemaxx Real Estate AG др Мајкла Милера сви говорници су се сложили о позитивном утицају пројекта ЛОГ ЦЕНТРА Београд. Центар је значајна инвестиција и представља важно логистичко чвориште, које ће донети нова радна места и дати позитиван импулс за цео регион око Београда и Старе Пазове.

У овој првој Фази, у оквиру које је изграђен велелепни објекат "ЛОГ ЦЕНТРА Београд", инвестирано је 9 милиона евра. Планира се наставак инвестиција које ће бити спроведене у наредном периоду у оквиру Фазе 2, Фазе 3 и Фазе 4. За прву Фазу очекује се 150 нових радних места - у оквиру ЛОГ ЦЕНТРА Београд, а додатна радна места отвараће се у наредним фазама.

"Oво је још једна значајна инвестиција у нашој Општини, која сведочи о поверењу компанија светског реномеа, озбиљних инвеститора у партнерски однос за који се залажемо као локална самоуправа. Нових 150 радних места је само део радних места, које смо за непуне три године омогућили преданим радом, стварајући добар и поуздан амбијент за домаће и стране инвеститоре и њихово пословање. И у наредном периоду ћемо настојати да, што је више могуће, учинимо за бољу будућност наших грађана и генерација које долазе, за снажну привреду и још успешнију Општину где могућност за запослење неће представљати проблем", поручио је председник Општине Стара Пазова поводом отварања Логистичког центра.

Одлична локација

Локација ЛОГ ЦЕНТРА Београд је изузетна. Удаљен је 20 km од центра Београда, 50 km од Новог Сада – главног града Покрајине са директном везом са аутопутевима Е75 и Е70 и оближњим Е5 аутопутем. Главна железничка пруга и Аеродром „Никола Тесла-Београд“ су такође удаљени само неколико минута вожње. Осим тога ЛОГ ЦЕНТАР Београд се налази у близини будућег карго теретног аеродрома — Батајница, док је и река Дунав у близини.

Изузетан концепт

ЛОГ ЦЕНТАР Београд је брендирани концепт, који је већ примењен-имплементиран у неколико земаља, међу њима: ЛОГ ЦЕНТАР Нове Место у Словачкој или Лог Центер Темишвар у Румунији. Концепт ЛОГ ЦЕНТАР комбинује сјајан пословни простор са врхунским логистичким областима, које могу бити по мери у складу са потребама корисника. Предвиђен је паркинг за аутомобиле и камионе, а исти је, као и ограда око целог подручја, под 24-часовним надзором. Магацин има дневно светло, систем ЕСФР Спринклер, платформе које се подижу, утоварне рампе, ВРФ систем за грејање и хлађење, унутрашњу висину од 11,75 m и мрежу димензија од око 18x24 m. Објекти за утовар имају хидрауличне прикључне станице и приступне рампе.

EYEMAXX има у власништву око 55 ha земљишта. Генерални план предвиђа развој у четири фазе проширења: први и други магацин у фази 1, још 5 магацина у фази 2, Оutlet центар у фази 3 и последњи, али не најмање важан Продајни центар у фази 4 - развој који ће се пратити корак по корак у наредних пет година.

Снажан концепт

EYEMAXX Real Estate AG је познати инвеститор са доста искуства у области развоја некретнина. Компанија има ту срећу да има веома добре партнере када је у питању изградња: КОНСТРУКТОР КОНСАЛТИНГ ДОО је једна од најбољих компанија у региону и сарадња између две компаније се успешно наставља. EYEMAXX Real Estate AG је такође презадовољна што ће DB Schenker и Iron Mountain у Србији бити стални „станари“-чланови овог изузетног пројекта.

Чињенице и бројке

ФАЗА 1 је подељена у две фазе: Фаза 1а и Фаза 1б

  • Део: Логистички парк (Logistic park)
  • Површина: 18.000 m²
  • Простор за издавање: 17.500 m²
  • Време изградње: 8 месеци (јул 2014. до фебруара 2015. и лето 2015.)
  • Посао: око 150 људи ће радити за LOG CENTER BELGRADE, у Фази 1
  • Вредност инвестиције: Око 9 милиона евра

ФАЗА 2

  • Део: Логистички парк (Logistic park)
  • Површина: Око 30.000 m²
  • Посао: око 150 људи ће радити за LOG CENTER BELGRADE, у Фази 2

Будућност ФАЗЕ 3 И ФАЗЕ 4

  • Део: Outlet Centar и проширење Логистичког центра (Logistic Centra)
  • Део: Малопродајни центар

EYEMAXX Real Estate

Са LOG CENTROM Beograd EYEMAXX Real Estate Group наставља успешан развој логистичких чворишта у CEE/SEE(EEZ). EYEMAXX Real Estate Group, основана од стране Др. Мајкла Милера средином 1990-их, бави се како развојем пословних објеката, тако и стамбених пројеката са тимом стручњака, широм Немачке, Аустрије и централне и источне Европе.

Конструктор Консалтинг (Konstruktor Konsalting)

Конструктор Група је млада и динамична компанија која обезбеђује високо - квалитетне услуге у области грађевинарства, пројектовања и консалтинга. Од када је компанија основана, још 2004. године, Конструктор тим, на челу са високо доказаним стручњацима из области пројектовања и инжењеринга, изградио је више од 100 производних хала, магацина, расхладних комора и мега маркета, на укупно више од 250.000 m² површине.

DB SCHENKER

DB Schenker је један од водећих произвођача интегрисаних транспортних и логистичких услуга широм Европе. Уз њихову разгранату структуру , компанија подржава трговину и индустрију у глобалној размени робе. Предности леже у домаћем и европском копненом саобраћају, у светском авио и поморском теретном саобраћају, као и у сродним логистичким задатацима, као што су свеобухватна логистичка решења и глобално управљање ланцем снабдевања. ДB SCHENKER купци добијају све услуге на једном месту - принцип који се доказао у пракси јер је компанију основао пре више од 140 година Gottfried Schenker у Бечу.

IRON MOUNTAIN

Iron Mountain је лидер у складиштењу и услугама управљања информацијама, и опслужујуе 156.000 купаца у 36 земаља на пет континената. Iron Mountain је члан Фортуне 1000 и помаже организацијама да смање неефикасности, ризике и трошкове у вези са управљањем својим информацијама и омогућава организацијама да заштите и оптимизују информације, ефикасно оптимизују и чувају докумената, побољшају пословне процесе у складу са њиховим захтевима. Iron Mountain тренутно спроводи мере заштите и обезбеђује приступ за више од 425 милиона кубних метара папирне архиве и 65 милиона рачунара са бацкуп подацима.

LOG CENTAR BELGRADE
Стара Пазова/Београд, Србија

Резиме - LOG CENTAR BELGRADE комбинује велики складишни простор са одличним пословним простором,који је прилагођен потребама купца и наравно са паркинг зоном за путничка возила и камионе. 24-часовни надзор, хидрауличне рампе за утовар и ефикасне платформе су наравно обезбеђене.

DB Schenker и Iron Mountain су сигурни „станари“/закупци од првог минута. Локација не може бити боља: 20 км од центра Београда, директан приступ аутопуту Е75 до града у близини Е70 и Е5. Аеродром Никола Тесла и будући теретни/карго аеродром Батајница су удаљени само неколико минута. Исто важи и за железничку станицу и луку Дунав.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter