• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-proslava-svetog-saveШколска слава Свети Сава, по старој традицији, уз песме, рецитације деце и пажљиво припремљене светосавске програме прослављена је и овог 27. јануара у свим предшколским и школским установама старопазовачке Општине.

О сећању на лик и дело првог архиепископа и просветитеља Србије орило се у дечијим хорским извођењима песми и химни, игроказима и одабраним рециталима, које су са великом умешношћу изводили предшколци и ученици предвођени својим наставницима. Труд који су уложили у припремање програма за овај дан засијао је пред бројном публиком, који су ове прелепе изведбе награђивали громогласним аплаузима.

У жељи да укажу на значај образовања и квалитетног школског система, али и да би указали своје поштовање према деци, наставницима и управама школа представници наше Општине су се потрудили да посете што више школа, уз жељу да се и наредних година са што више ентузијазма и креативности просветних радника и ђака уприличе овакве и сличне манифестације.

Као кум Славе ШОСО „Антон Скала“ Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова се придружио деци и наставном особљу ове школе на свечаном резању славског колача, након чега је био гост и на светосавској академији, која је уследила у наставку. Ово је била и прилика да се највреднијим ученицима доделе и светосавски пакетићи, као и два таблет рачунара, као подстицај за оне који су у протеклој години остварили посебне успехе у образовању.

Школска слава је протекла слично и у другим школама са територије Општине, а присуство на свечаним академијама увеличао је и заменик председника Општине Стара Пазова Горан Врањеш, затим Радоје Благојевић, председник СО, Горан Савић, Драгољуб Трифуновић и Бранислава Мали - помоћници председника Општине, а од првих јутарњих сати, почев од ПУ „Полетарац“ и Техничке школе, са колегама из свог Одељења прославе је испратила и Биљана Чавић, начелница за друштвене делатности, културу и информисање.

Општи утисак, који су сви гости ових свечаности понели са собом при поласку био је још једна потврда оних чувених стихова прослављеног песника Љубивоја Ршумовића: „Деца су украс света!“

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter