• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Пилоти 204. бригаде ивањичком селу Кушићи и нова сарадња туристичких организацијаПрипадници 204. ваздухопловне бригаде, заједно са студентском хуманитарном организацијом „Осмех на дар“ и Туристичком организацијом општине Стара Пазова, приредили су недавно у Кушићима незабораван дан за 150 ученика ОШ „Мајор Илић“ и њихових вршњака из околних места ивањичког краја.

Главна атракција за основце било је слетање хеликоптера „газела“ 890. мешовите хеликоптерске ескадриле „Пегази“ и сусрет са пилотима и механичарем-летачем. Посаду, предвођену потпуковником Мирославом Зечевићем, командантом ескадриле, малишани су окружили одмах по слетању хеликоптера и заустављању мотора, постављајући им најразличитија питања.

У школској сали, која је била премала да прими све заинтересоване ученике, родбину и пријатеље, тим из 204. бригаде одржао је отворени школски час с циљем промоције позива војног пилота. Највише пажње, поготову млађих ученика, привукао је пилот надзвучног авиона „миг-21“ комплетно одевен и опремљен за лет.

Захваљујући студентској хумантитарној организацији „Осмех на дар“, школа „Мајор Илић“ у Кушићима богатија је за 250 књига, коју су активисти ове организације прикупили и донирали за школску библиотеку. Као део пројекта „Војни стоматолог на селу“, стоматолог 204. бригаде Бранислав Видовић прегледао је ученике и одржао надахнуто предавање о нези зуба и превенцији зубних болести.

Овом приликом Туристичка организација општине Стара Пазова започела је сарадњу на повезивању и размени са Туристичком организацијом општине Ивањица, а у циљу међусобног промовисања и рада на пласману туристичких програма обе општине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter