• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Прелиминарни резултати избора за Савете националних мањинаУправо завршени избори за Националне савете националних мањина, који су, на четири бирачка места, одржани на територији општине Стара Пазова доносе и прве незваничне резултате гласања. Забележена је излазност од око 35,5 одсто, а евидентирана је и слаб одзив припадника бошњачке, румунске, мађарске, словеначке , буњевачке и украјинске националне мањине.

За најбројнију националну мањину, односно Национални савет словачке националне мањине, забележено је и највише гласова - 534, које је добила Листа бр. 4 „Словаци напред – Павел Сурови“, иза које, по резултатима, следи листа бр. 1 „Словачки идентитет – Ана Томанова Маканова“ са 275 гласова. Даље следи Листа бр. 3 „Матица словачка у Србији – за словачки идентитет – Катарина Мелегова Мелихова“ са 201 забележених гласова, Листа бр. 5 „Словачка странка – Јан Паул“ са 64 и Листа бр. 2 „Лига Словака Војводине – Јан Брна“ са 34 гласа.

Међу 10 листа за Национални савет ромске националне мањине, највише гласова освојиле су Листа бр. 10 „Ромски глас за Европу“ са 117 и Листа бр. 2 "Наша ромска листа - Душко Јовановић" са 93 гласа.

Далеко мањи број гласова освојиле су Листа „Савез за промене – Људи по мери човека“ 3 гласа, „Англунипе – Напредак – Драгољуб Ацковић“ 2 гласа, а исти број гласова добила је и листа „Роми грађани и грађанке – Срђан Шаин“.

Изборе је за територију општине Стара Пазова спроводило радно тело образовано од стране РИК-а, које је бројало четири члана и бирачки одбори, који су такође формирани од РИК-а. Цео ток избора пратило је Одељење за општу управу, скупштинске и заједничке послове Општине Стара Пазова. Од посебне важности је и чињеница да су Избори протекли у миру и без инцидената.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter