• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Активности у оквиру имплементације Ефикасног управљања имовиномУ фебруару ове године Општина Стара Пазова у партнерству са Општином Инђија започела је имплементацију пројекта под називом "Ефикасно управљање имовином у општинама Стара Пазова и Инђија". Крајем јула пројекат је, још једном, представљен пред старопазовачком јавношћу, а као континуитет у реализацији и неопходним припремама, недавно је одржана једна од обука за запослене општина Стара Пазова и Инђија под називом "Управљање средствима у својини ЈЛС".

Да подсетимо, пројекат траје годину дана, а до сада је извршен значајан део имплементације. Партнери на пројекту су и два јавна комунална предузећа: Дирекција за изградњу општине Стара Пазова ЈП и Дирекција за изградњу општине Инђија.

Обуци је присуствовало 12 учесника из релевантних одељења двеју општина и Дирекција за изградњу који су били врло активни у дискусијама и интерактивним деловима тренинга. Укључени су запослени, који се већ баве или ће се бавити управљањем средствима у својини јединица локалне самоуправе. Гђа Татијана Павловић Крижанић је одржала одличан тренинг и представила детаљније регулаторни оквир за управљање средствима у својини ЈЛС, како се води и ажурира евиденција непокретности у јавној својини, која су искуста управљања својином из региона, као И теме везане за консолидацију управљања средствима у јавној својини.

Сви учесници су позитивно оценили обуку и били задовољни добијеним новим информацијама као и разменом искустава са колегама из партнерске општине. Договорена је и даља формална као и неформална сарадња између стручњака који се баве овом темом а гђа Татијана Павловић Крижанић је обећала и подршку у даљим активностима везаним за управљање средствима у јавној својини, с обзиром да је њено искуство непроцењиво и непоходно ЈЛС у савременом концепту управљања средствима у јавној својини.

У оквиру пројекта биће одржане још три обуке за запослене, које ће бити практичног карактера и кроз које ће запослени у ЈЛС добити знања о управљању средствима у јавној својини, конкретно о коришћењу и функционалностима информационог система за управљање имовином, укључујући и базе података у општинама Стара Пазова и Инђија, о основном ГИС-у (администрација система, како попуњавати и ажурирати податке, како вршити претраживања и сл.), као и о коришћењу комуникацијских слојева и протоку података и процедурама објављивања на пословне портале и општинске вебсајтове.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter