• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Нова капела на месном гробљу и у БелегишуПрошле недеље у Белегишу је отворена, и у употребу стављена, капела на сеоском гробљу. Ово је у потпуности нов објекат, који ће значајно олакшати црквено-верске потребе становника овог старопазовачког насеља.

Капела је само један од пројеката реализованих на територији Општине Стара Пазова, који сведочи о бризи локалне самоуправе и њеног руководства о грађанима и квалитетнијим условима за свакодневни живот и обавезе. Капела је рађена у више грађевинских фаза, а радови су обухватили и партерно уређење, прилаз и адекватни паркинг простор за возила.

Као што и доликује, капела и све њене просторије су освештане чином Освећења од стране свештенства старопазовачког намесништва Епархије сремске, а началствовао је намесник протојереј-ставрофор о. Миле Јокић. Овим верским обредом капела је и званично стављена у употребу и на располагање потребама Белегишке црквене општине и свих Белегишана.

Догађају су поред мештана, окупљених у знак захвалности за уложен труд, присуствовали и први човек Општине Ђорђе Радиновић, директор Дирекције за изградњу општине Стара Пазова ЈП, Недељко Ковачевић, и бројни представници руководства локалне самоуправе, директори осталих општинских јавних предузећа, а домаћин је био Алекса Милосављевић, председник Месне заједнице Белегиш.

Након Освећења капеле, присутне је поздравио председник Општине Ђорђе Радиновић, који је захвалио својим суграђанима на, до сада, указаном поверењу и нагласио да је ово један од начина да се покаже дужно поштовање према прецима, „чиме се можемо оправдати као захвални потомци пред сведочанством времена које долази“. На тему радова и износу инвестиције медијима се обратио Недељко Ковачевић, директор Дирекције: „Укупна инвестиција износи око седам милиона динара. Објекат има све неопходне пратеће садржаје што се тиче ентеријера и инсталација, а оно што је такође од великог практичног значаја је и прилаз и паркинзи испред самог објекта“.

Овом приликом делегација је обишла и, више од једног века стару, црквицу на гробљу која је такође обновљена и у потпуности реконструисана захваљујући иницијативи локалне самоуправе. Црквица је на овај начин оспособљена за даљу богослужбену употребу и према сведочанству пароха о. Ђорђа Ковљена ту се већ неко време врше богослужења једном месечно и помени упокојенима на празнике, када је предвиђено, или у посебним приликама када за то постоји потреба.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter