• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Међуопштинска сарадња, пријеми и пријатељске посетеЈедан од важних сегмената у раду локалне самоуправе су пријеми делегација и стратешки планиране билатералне активности. У том смислу Општина Стара Пазова спада у групу самоуправа које континуирано негују односе са пријатељским општинама, дипломатским представништвима, активним удружењима и организацијама цивилног друштва у земљи и региону. Месец септембар обележило је више активности у оквиру поменутог домена, а у циљу јачања постојеће и отварања нових поља за сарадње које су у интересу даљег развоја и будућности старопазовачке Општине.

Делегација Општине Стара Пазова у чијем саставу су били председник СО Радоје Благојевић, Бранислава Мали, помоћник председника Општине и Љубан Скопљак, председник савета МЗ Војка, били су гости „Сајма шљива“, једног од најзначајнијих годишњих привредних догађаја у Општини Осечина, који се одржава сваке јесени и из године у годину окупља све више заинтересованих произвођача, домаћих и страних купаца из бројних европских земаља. Наша Општина је у сарадњи са Туристичком организацијом Стара Пазова учествовала и као излагач, како би бројним посетиоцима представила своје туристичке и привредне потенцијале.

На нивоу државе, наша Општина спада међу општине са највећим бројем грађана Словачке националности у односу на укупни број становника. У четвртак, 4. септембра гости амбасаде Републике Словачке поводом дана државности ове земље били су представници наше Општине. Ово је још један сусрет званичника, који симболише наставак свих до сада успостављених пријатељстава, али и могућност за стварање нових контаката и постављање темеља за нове прекограничне сарадње и пројекте.

Само једна од посета бројним градовима и насељима, које су са Пазовчанима повезани пријатељским контактима, али услед историјских околности и коренима и заједничким пореклом, организована је такође у протеклом периоду. На позив Удружења „Подгрмеч“ из насеља Лушци Паланка у Федерацији БиХ, званичници општине Стара Пазова, Житиште и Врбас били су гости на манифестацији, која има за циљ да подстакне обнову и развој овог места и да успостави нове и оснажи раније покренуте сарадње са пријатељским локалним самоуправама у Србији и земљацима у дијаспори. Посетом је иницирана сарадња на више различитих поља, међу којима су и будући сусрети на Регионалном сајму привреде, који ће се одржати у Новој Пазови 9. и 10. октобра ове године.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter