• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Виртуелне посете Старој Пазови и преко Google Street ViewЈедна од тренутно најпопуларнијих апликација у свету „Google Street View“, недавно је уврстила и Србију и нашу Oпштину на свој виртуелни простор. Street View је доступна у 50 земаља и преко 3000 градова широм света. Захваљујући њој, корисници могу виртуелно да се крећу и истражују улице путем панорамских слика забележених из перспективе посматрача. Street View је доступан и у оквиру Google Earth апликације и на Гугл мапама за мобилне уређаје.

Активација поменутог сервиса уследила је десетак дана након званичне најаве за територију Републике Србије, а неке од најважнијих улица у граду су покривене са могућношћу навигације од 360˚. Акција снимања локација у Старој Пазови и насељима, уз помоћ Гугл возила са специјалним камерама, реализована је у новембру 2013. године.

Заштита идентитета и приватности пре свега

Као што је и обично пракса са свим Street View фотографијама, пре објављивања, Гугл је замаглио лица пролазника и регистарске таблице на аутомобилима, како би се заштитила приватност свих који се појављују на фотографијама. Уколико неко од корисника сматра да је његова приватност угрожена или сл. на апликацији постоји могућност да се поднесе пријава за промене (замагљења на фотографијама) кликом на дугме „пријави проблем“ у доњем левом углу слике. Након попуњавања кратког формулара, потребно је још навести тачно који део слике треба да буде замагљен.

Мини упутство

Тамо где је Street View опција доступна, нивоу за преглед улица се приступа тако што се мапа максимално зумира и кликне се на Street View икону на левој страни екрана, испод поља за претрагу. У левом доњем углу екрана налази се минимизирана мапа са наранџастим човечуљком “Пегменом”, чија локација указује на тренутни зумирани приказ слике (улице и објекти).

Бенефити апликације

Захваљујући овој опцији, корисници ће моћи да погледају како изгледа ресторан у који иду, планирају путовање, уговарају места за састанак или да олакшају себи писање домаћег задатка из географије. Они који траже да купе или изнајме кућу, могу да уштеде време тако што ће унапред погледати објекте и њихову околину или тако што ће тачно одредити путању којом треба да стигну на одређену адресу. Такође, пре него што се упуте на одмор, људи ће моћи да погледају како изгледа место и хотел у коме ће одсести.

Потребно је само да кликнете на линкове у наставку и за пар секунди Ваша виртуелна посета Старој Пазови и пазовачким насељима може да почне… Добродошли!

Насеља обухваћена са Street View

Фотографије са Street View:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter