• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У мају почињу радови на уређењу центра Нове ПазовеУ културно-пословном центру у Новој Пазови потписан је Уговор о реализацији нове инвестиције у старопазовачкој Општини – уређења центра Нове Пазове. Како је договорено, у складу са одговарајућим временским условима и вишим температурама које погодују квалитету радова, реконструкција центра почеће после првомајских празника.

Уговор са, једном од водећих грађевинских фирми у Војводини, Карин Комерц из Новог Сада, потписао је Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу.

„Вредност инвестиције је 120 милиона динара, а пројектом уређења центра обухваћена је реконструкција целе раскрснице и уређење слободних површина у путном појасу, од ивице коловоза до регулационе линије. Реконструкцијом коловоза предвиђено је пресвлачење и нивелација у складу са пројектом, а у раскрсници су планирана и острва у циљу повећања безбедности возила, пешака и бициклиста. Овим подухватом предвидели смо проширење саобраћајних трака, дефинисање паркинг места, уређење сигнализације, поплочавање и уређење зеленог појаса. Радови би требало да буду завршени у року од 60 дана“, истакао је Недељко Ковачевић.

У мају почињу радови на уређењу центра Нове ПазовеИзглед будуће раскрснице је присутнима на конференцији за медије приближио и графички приказ финалног изгледа који је подразумеван пројектом, а оно што је од посебног значаја за грађане су и будуће уређене бициклистичке стазе које ће бити једносмерне, са обе стране пута у ширини од једног метра. Такође, стајалиште за таксисте се измешта у Улицу краља Петра I Карађорђевића са пет подужних паркинг места. Укупна дужина у Улицама цара Душана и Краља Петра I Карађорђевића којом је обухваћено уређење је око 320 метара, односно по 160 метара од раскрснице на обе стране, тј. у ул. Цара Душана до цркве и у ул. краља Петра I Карађорђевића иза аутобуске станице.

Уређењем центра Нове Пазове, пројектовано је и улично осветљење саобраћајних површина и платоа испред Дома културе, као и хортикултурно уређење, клупе за седење и корпе за отпатке.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter