• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

19 Пазовачки сусрети у СловачкојОд петка, 7. фебруара до недеље, 9. фебруара делегација Општине Стара Пазова боравила је у Словачкој како би присуствовала, 19. по реду, „Сусрету Пазовчана“ у дијаспори.

Делегацију су, на овом традиционалном окупљању у Братислави, чинили Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Александар Бако, заменик председника СО Стара Пазова, Слободан Јовановић, помоћник председника Општине и Љибушка Лакатош, начелница за спорт, омладину и културу Општине Стара Пазова.

Као и до сада, домаћини манифестације и организатори су Удружења Пазовчана у Словачкој и Амбасада Републике Србије у овој земљи. Међу бројним личностима словачке дијаспоре, којих се окупило око две стотине, догађају је присуствовао и Њ.Е. Шани Дермаку, амбасадор Србије у Словачкој.

19 Пазовачки сусрети у Словачкој„Сусрети Пазовчана имају своју традицију и темеље се на дубоком пријатељству наша два народа. Као матица из које су, педесетих година прошлог века у потрази за бољом будућношћу, бројни Словаци овде дошли, желимо да дамо свој допринос да ова манифестација постане још значајнија тачка спајања и нових сусретања. Наш успех биће да млађим генерацијама оставимо у аманет однос и сарадњу коју смо заједно изградили“, поручио је у свом пријатељском обраћању председник Општине Ђорђе Радиновић.

Током ове вишедневне посете чланови делегације старопазовачке Општине су имали прилику да се сусретну са дугогодишњим пријатељима и познаницима, међу којима су и званичници државне управе као и локалних самоуправа. Посебан сусрет уприличен је и са председницима општина Miloslavov (Милославов), Dunajska Lužnа (Дунајска Лужна), Hamuliakovo (Хамуљаково), Kalinkovo (Калинково), Most pri Bratislave (Мост при Братиславе) и Rovinka (Ровинка), са којима је, средином прошле године, Општина Стара Пазова потписала уговор о међусобној сарадњи у области образовања, културе и спорта.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter