• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Сусрет са делегацијом Привредне коморе Азербејџана у СрбијиДа Република Азербејџан има велико интересовање за привредне потенцијале у нашој земљи показао је и недавни сусрет делегације Привредне коморе Републике Азербејџан (Српско-Азербејџанска привредна комора - SAKOM) са представницима Општине Стара Пазова.

Главна тема овог сусрета била је посвећена потенцијалној привредној сарадњи, која би донела вишеструке бенефите, како привреди и њеним кључним гранама, тако и дугорочној стратешкој сарадњи две земље.

Ова прва званична посета и састанак био је и прилика да се Комори, која окупља успешне инвеститоре из различитих области пословања са евроазијског тржишта, представе могућности за улагања. Посебно је било речи о потенцијалима које старопазовачка Општина има у домену прехрамбене индустрије, даљег развоја пољопривредне производње, нарочито наутичког туризма и реке Дунав, која у дужини од 24 километра тече источном границом Општине.

Након презентације и упознавања са релевантном статистиком и пројектима, који су додатно заинтересовали представнике делегације, организован је и обилазак неколико кључних локација на терену и нова индустријска зона. Као закључак, потврђено је и да ће у наредном периоду бити одржано још неколико сусрета ради договора о остваривању будуће сарадње. Посебно је важно нагласити да ће, уколико се у догледно време реализује сарадња, долазак инвеститора из Азербејџана, Општину Стара Пазова потврдити као једну од најперспективнијих локација за улагања у овом делу Европе.

Република Азербејџан је држава са једном од најбрже растућих економија на свету. Граничи се са Ираном и Турском на југу, Русијом на северу, Грузијом на северозападу и Јерменијом на истоку. Српско-Азербејџанска привредна комора је установљена 2010. године, са циљевима представљања, промоције, подршке и одбране економских, комерцијалних и техничких интереса својих чланова и подршке развоју трговинских и индустријских активности својих чланова организовањем индустријске сарадње, технолошке сарадње и трговине између Србије и Азербејџана итд.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter