• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Брже и ефикасније у реализацију пројеката захваљујући електронском сервису My projectУ септембру прошле године, Канцеларија за локално економски развој Општине Стара Пазова, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Срема (РРА Срем) започела је имплементацију пројекта под називом “Успостављање функционалне канцеларије за локално-економски развој успостављањем система за праћење пројеката - Мој пројекат”. Почетком априла ове године у просторијама Општине Стара Пазова, у оквиру поменутог пројекта, одржана је завршна конференција којој су присуствовали представници локалне самоуправе, Регионалне развојне агенције Срем, Регионалне развојне агенције Банат у присуству медија и учесника који су допринели успешној имплементацији пројекта.

Овај сусрет је био прилика да се презентују активности, које су до сада изведене у оквиру спровођења пројекта, као и да се још једном присутнима приближе све функционалне предности и бенефити које ће захваљујући овом пројекту у свом будућем раду добити Општина Стара Пазова.

Брже и ефикасније у реализацију пројеката захваљујући електронском сервису My projectНакон уводног обраћања начелнице Одељења за привреду Општине Стара пазова Сузане Илић, која је још једном захвалила свима на квалитетној сарадњи и ефикасности, о спровођењу пројекта у старопазовачкој Општини говорила је Марина Савић, шеф Канцеларије за локално економски развој. „Ми смо у сарадњи са РРА добили бесповратна средства од Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу као бисмо успоставили функционалну Канцеларију за локално-економски развој и захваљујући агилности свих укључених страна успели смо у томе. Одмах смо укључили капацитете Општине за писање пројеката за аплицирање ка Европским институцијама за укључење у важне међународне пројекте“, нагласила је Марина Савић, а потом додала да је током пројекта спроведено више обука и тренинга и да уз софтверски програм My project данас Општина Стара Пазова има могућност праћења пројеката на једном месту, као и много других предности, попут обједињене базе што ће значајно олакшати свакодневни рад.

„Сада имамо на располагању један модерни информациони систем за спровођење и праћење пројеката. Наш задатак је да будемо спона између цивилног и јавног сектора и очекујемо веома добре резултате у догледном временском периоду“, истакла је Тања Мијаиловић из РРА Срема прикључујући се закључцима претходних учесника.

Горан Радаковић из РРА Баната је присутнима изложио детаље о раширености примене софтвера која расте и која се тренутно примењује у више од петнаест локалних самоуправа, међу којима је своје значајно место нашла и Општина Стара Пазова.

Употреба модерног система „Мy project“, у оквиру рада старопазовачке Општине, ће омогућити брз преглед свих пројеката, унос, измену података, преглед по наведеним критеријумима, праћење пројеката кроз различите фазе и управљање пројектном документацијом. “My project“ представља модеран алат, који ће у свом домену допринети бољем функционисању локалне самоуправе, Канцеларије за локални економски развој Општине, уз посебне позитивне ефекте у раду пројектног тима који функционише у оквиру поменутих служби и који је задужен за припрему, писање и имплементацију општинских пројеката.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter