• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Празнична посета малом Александру из Старе Пазове и жеља за што скорији опоравакДа живот понекада може довести до нежељеног сплета околности, чак и за најмлађе, показао је пример четворогодишњег дечака Александра из Старе Пазове, кога је несрећним случајем у октобру прошле године напао пас љубимац. У протеклих неколико месеци Александра Милинковић, мајка дечака, али и породица, браћа и сестре овог малишана пребродили су један тежак период који су обележили обавезни, чести одласци и контроле код лекара специјалиста у Београду, вишедневни боравци на клиници у Тиршовој како би се Алекси указала неопходна стручна нега и урадило неколико оперативних захвата на месту уједа.

Од првог дана од када је Алекса повређен и са првим информацијама, које је добио од својих сарадника о овом догађају, председник Општине и службеници његовог Кабинета су били у контакту са мајком дечака у намери да у одговарајућем тренутку оду у посету и лично му пожеле што скорији и успешнији опоравак.

Нова Година стигла је и у породицу Милинковић, а на прозоре њиховог скромног дома закуцао и председник Ђорђе Радиновић, који је изабрао да управо уочи новогодишње вечери, којој се неизмерно радују сва деца, обиђе Александра и његову браћу и сестре. Александар је, као и свако дете, највише пажње посветио поклонима које је добио, док је његова мама изнела најновије детаље о току опоравка и тренутном здравственом стању.

„Лично сам се уверио у храброст овог малог дечака који је претрпео велики страх. Обрадовао сам се када сам видео да се лепо опоравља и надам се да ће се све ово брзо заборавити без нежељених последица. Желим му да што пре оздрави, да се врати игри са браћом и сестрама, другарима, да га прати срећа и да када пође у школу буде добар ђак, да буде добар пример својим вршњацима. Желео бих и да похвалим солидарност комшије, који је Алекси прискочио у помоћ и да му и као родитељ, и као председник Општине, захвалим на несебичности коју је показао“, поручио је приликом овог сусрета председник Радиновић.

Случај малог Алексе, који је потресао јавност старопазовачке Општине, остаје у извесној мери као опомена, али и поучан пример о помоћи у невољи, неизмерној подршци и пожртвованости унутар једне породице и удруживању око доброг заједничког дела за добробит других.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter