• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У Војки отворена новоизграђена капела на гробљуПрошле недеље у Војки је отворена, и у употребу стављена, новоизграђена капела на сеоском гробљу. Овај објекат, на који су Војчани чекали дуги низ година, започет је заједничком иницијативом мештанина Војке Бранислава Ћурчина и Општине Стара Пазова. Како би грађани Војке у што краћем року добили нову капелу све неопходне припреме и неопходну пројектно-техничку документацију, урбанистички пројекат и све потребне дозволе обезбедила је Дирекција за изградњу општине Стара Пазова, која је око изграђеног објекта, извршила остале пратеће радове, од којих су најзначајнији асфалтирање прилаза и новог паркинг простора са 22 паркинг места и уређење осветљења око капеле.

У Војки отворена новоизграђена капела на гробљуКапелу су отворили председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, председник МЗ Војка Љубан Скопљак и Бранислав Ћурчин.

„Познајући ситуацију по питању вишегодишњег застоја око изградње, ми смо се потрудили да одмах по преузимању дужности, заједно са Дирекцијом за изградњу убрзамо све процедуре, а потом и допринесемо да се све око изградње реализује што квалитетније, брже и ефикасније. Наш циљ је био да, поред осталих виталних објеката које градимо или обнављамо за потребе грађана, одржавамо, уређујемо и градимо и капеле на гробљима у свим местима јер је то свакодневна потреба. Након данашњег отварања капеле овде у Војки остаје нам да изградимо и капелу у Крњешевцима, за коју смо већ припремили пројектну документацију. Хвала господину Ћурчину и свима који су дали допринос да и Војка добије овакав објекат“, истакао је у свом обраћању присутним грађанима Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Средства за изградњу капеле, обезбедио је управо Бранислав Ћурчин, а међу иницијаторе се убројао и Стева Кудић. Стара капела по својој величини није задовољавала потребе мештана овог насеља, а захваљујући Општини Стара Пазова, Дирекцији за изградњу и Браниславу Ћурчину, од сада ће Војчани своје преминуле испраћати у новој, већој капели.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter