• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Верници римокатоличке и словачко евангеличке цркве прославили Бадње вече и БожићХришћани из старопазовачке Општине, који време рачунају по грегоријанском календару, прославили су Бадње вече и Божић, један од највећих хришћанских верских празника. Празнична богослужења вршена су, уз присуство великог броја грађана, у свим храмовима.

Богослужењу у словачкој евангелистичкој цркви у Старој Пазови традиционално су, поред верника, присуствовали и гости из локалне самоуправе и Месне заједнице: председник Општине Ђорђе Радиновић, Александер Бако, заменик председника СО Стара Пазова, затим Љибушка Лакатош, начелница за културу, омладину и спорт Општине и др Мишо Филип, председник Савета МЗ Стара Пазова.

Литургију је служио старопазовачки свештеник Игор Фелди, а празник је, у духу пријатељских односа верских заједница, честитао и протојереј Срђан Ђурђевић, старешина Храма Светог пророка Илије у Старој Пазови. Као и претходних година, деца су са одушевљењем извела програм божићних песама.

Верници римокатоличке и словачко евангеличке цркве прославили Бадње вече и БожићУ нешто каснијим сатима пред саму поноћ, на Бадње вече, у цркви Светог Јурија мученика у Голубинцима одржана је вечерња миса. По обичају између Бадњег дана и Божића 25. децембра служи се Поноћка, служба коју у ноћи Рођења Христовог чинодејствује клир Римокатоличке цркве, јер се сматра да баш тада долази светлост као симбол рођења Спаситеља. Жупник Вјекослав Кулић честитао је свим верницица Божић. Изведен је краћи програм уз тамбураше и хор, коју су извели литургијске песме, а деца су рецитовала песме о Христовом рођењу. У име Општинске управе миси су присуствовали: председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, Недељко Ковачевић, директор Дирекције за иградњу, Горан Савић, помоћник председника општине и Мирко Першић, председник Удружења пољопривредника Старе Пазове, као и бројни верници.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter