• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Општини Стара Пазова признање РТС-а и НАЛЕД-а за Промоцију инвестиција и локални развојНа свечаности, која је прошле вечери одржана у згради Југословенске кинотеке у Београду, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, примио је признање Радио Телевизије Србије и Националне алијансе за локални економски развој (НAЛEД) за „Промоцију инвестиција“.

Поред Општине Стара Пазова у истој категорији нашли су се и градови Смедерево, Kрушевац, Oџаци и Kњажевац, а на степеницу више - наjбољих пракси локалних самоуправа стали су градови Ниш, Нови Сад, Беочин, Вршац и градска Општина Звездара. На свечаности је такође додељено и признање „Најбољи реформатор године“, које је је припало министру привреде Владе Републике Србије Саши Радуловићу.

Признањем је потврђен допринос Општине Стара Пазова и осталих награђених градова и општина који су реформама локалне администрациjе и применом нових модела и приступа у раду значаjно унапредили квалитет живота у локалноj заjедници и ниво услуга према грађанима, привукли инвестициjе, успоставили партнерски однос са постоjећом привредом и подстакли развоj локалне економиjе.

„Пре свега желим да захвалим на признању које нам је вечерас додељено. Изузетна је част наћи се у друштву представника овако значајних државних институција и локалних самоуправа, које својим радом доприносе заједничком циљу, а то је побољшање живота свих грађана и бржи развој наше земље, који подразумева рад и залагање за побољшања у најразличитијим аспектима. Као представник локалне самоуправе, која је за једно од најважнијих стратешких циљева зацртала управо довођење инвеститора, обећавам да ћемо наставити борбу за повољно окружење како би у најскоријој будућности привукли још страних инвестиција, која омогућавају бољу будућност за наше грађане“, изјавио је приликом примања признања Ђорђе Радиновић, председник Општине.

На свечаности се међу лауреате прибројао и Иван Симич, директор Пореске управе Републике Србије који је изабран за реформатора године у категориjи "Руководилац регулаторног тела“. Он препознат као иницијатор виталних проjеката и инициjатива у циљу лакшег административног поступка приjаве пореза, видљивости у раду Пореске управе и амбиjента за даље реформе пореског система.

Догађај је својим обраћањем закључио Владан Aтанасиjевић, председник УO НAЛEД-а који је подсетио да се на заjеднички конкурс НAЛEД-а и РTС-а приjавило више од 30 општина и градова коjи су се надметали у пет категориjа за награду "шампион локалног развоjа". Kатегориjе су биле jавно-приватно партнерство, подршка привреди, промоциjа инвестициjа, реформа администрациjе и сервис грађана. Aтанасиjевић jе поручио да ће НAЛEД и даље пружати подршку реформаторима у настоjањима да растерете привреду, смање бирократиjу, подигну ефикасност администрациjе и повећању запослености.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter