• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Стандардом до европских фондоваНакон уводне речи Горана Савића, помоћника председника Општине Стара Пазова за економски развој и стратешки маркетинг, у згради Oпштине Стара Пазова јуче је одржана презентација под називом „Стандардом до европских фондова“. Презентација је организована од стране Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Циљ презентације је промоција „Војвођанског стандарда“, којим се планира припрема институција у региону за нову фазу регионалног развоја и побољшање услова за апсорпцију ИПА средстава у наредном периоду придруживања. Важно је нагласити да, уколико се процес придруживања Србије у ЕУ настави предвиђеним темпом, од 2015. године, субјекти у АП Војводини моћи ће да конкуришу за ЕУ фондове и то у оквиру компоненти ИПА 3, ИПА 4 и ИПА 5. Са друге стране имплементација документа биће обавезна за све општине и градове у Војводини од 2015. године.

Презентацију је одржала Мина Радмиловић, сарадник из Фонда „Европски послови“, која је, наводећи пример Општине Стара Пазова, истакла да само ефикасна и отворена локална самоуправа може имати успеха у спровођењу корака ка могућностима које пружају програми Европске уније.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter