• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

23. октобар – Дан ослобођења општине Стара ПазоваПолагањем венаца и цвећа на више спомен обележја у општини Стара Пазова јуче је обележен 23. октобар - Дан ослобођења од фашизма у Другом светском рату. Обележавање ове 69. годишњице почело је скупом испред зграде Општине, да би потом уследио получасовни сусрет учесника НОБ-а и њихових потомака са представницима Општинске управе, замеником председника Општине Гораном Врањешом и председником СО Радојем Благојевићем.

Након подсећања на учеснике борбе против фашизма, жртве фашистичког терора и јунака, који су спремно положили свој живот на олтар отаџбине, званичници Општине, грађани и поштоваоци су кренули ка спомен обележју у центру града. На овом недавно обновљеном споменику, у знак захвалности и поштовања, након минута ћутања, своје венце су положили Општина Стара Пазова, Општински одбори СУБНОР-а Старе Пазове, Руме и Инђије, Нова комунистичка партија Југославије, као и представници Социјалистичке омладине.

Пригодним говором присутнима се обратио Милан Пјевац, председник ОО СУБНОР Стара Пазова, да би се након тога сви упутили до споменика народном хероју Јанку Чмелику у градском парку где су такође положени венци. Обележавању овог празника посебно су допринели ученици ОШ „Херој Јанко Чмелик“ који су на свој начин, кроз тематске песме и рецитације, показали да вечно сећање на несебичну жртву за слободу свих заувек остаје на генерацијама потомака.

Истовремено венци су положени на спомен обележјима у Белегишу, и обележју код ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter