• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У Новој Пазови отворен  Седми регионални сајам привредеУ Новој Пазови данас је свечано отворен седми Регионални сајам привреде. Поред представника локалне самоуправе, Сремске привредне коморе, Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова свечаном, свечаности је присуствовао и господин Драган Стевановић, државни секретар у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе , који је и отворио ову привредну манифестацију.

Овогодишњи Сајам у својој изложбеној понуди, поред домаћих малих и средњих предузећа и компанија, има и излагаче из Мађарске, Бугарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

„Овај Сајам постаје важна ставка у годишњим агендама активности привредника, најразличитијих интересовања и делатности. Традиција одржавања сајма и све већи број како домаћих, тако и страних излагача, сведочи о значају и улози овог привредног догађаја. Желимо да Сајам постане догађај који ће помоћи даљи развој привреде, како у Срему, тако и изван овог региона, а посетиоцима да током овогодишње посете сајму нађу најмање један разлог који ће их на овај привредни догађај, у Нову Пазову, довести и следеће године“, истакао је у свом обраћању Горан Врањеш, заменик председника Општине Стара Пазова и председник Организационог одбора Сајма.

Слично је, у свом обраћању, поручио и државни секретар Драган Стевановић, који је подсетио да је Стара Пазова са својом Општинском управом пример снажне опредељености ка развоју привреде и да је овај сајам само један од тих показатеља. Својим речима Стевановић је упутио подршку ресорног Министарства за даљи рад и нове резултате који се очекују, али и обећао да ће се убудуће далеко више улагати у ефикасност сарадње са локалним самоуправа у циљу све потребнијег локално економског напретка.

Циљ сајма je dа се на једном месту окупи што већи број пословних људи и грађана чиме се омогућава размена информација и директно успостављање пословних контаката у циљу даљег развоја приватног предузетништва на територији Општине и шире. Првог дана сајма потписан је и уговор са Бањалучком привредном комором у циљу директне сарадње и размене идеје и искуства. Посетиоце очекује укупно око 100 излагача из области металне и пластичне галантерије, прераде дрвета, хемијске индустрија, ИТ опреме, грађевинарства, текстила, обуће, прехрамбене индустрије, механизације, пољопривреде, туризма и угоститељства. Осим изложбеног програма очекују се и разне презентације, пословни сусрети промоције итд. Сајам се затвара у петак, 11. Октобра у 19 часова.

Погледајте фотографије са Сајма привреде 2013.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter