• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

СУСРЕТИ УЧЕНИКА РАВНИЦА У СРЦУ У ГОЛУБИНАЧКОЈ ОШ 23. ОКТОБАРГолубиначка Основна школа „23. октобар“ од 13-15. септембра 2013. године била је домаћин школама из Ужица, Крупња и Врачев Гаја. Пројекат „Равница у срцу“ који су осмислиле наставнице Сунчица Љујић и Аница Ћаћић добио је подршку Покрајинског секретаријата за образовање , управу и националне заједнице; локалне самоуправе Стара Пазова, а посебно Савета месне заједнице Голубинаца и пословно остварених, успешних Голубинчана.

Програмом сусрета обухваћено је дружење вршњака и наставника и упознавање са културом и начином живота домаћина и гостију. Сходно томе, домаћини и гости су осмислили и припремили краћи приказ своје школе и животне средине из које долазе.

Приредби добродошлице одржаној у петак (13. септембра) у 18 часова у холу школе присуствовао је представник Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице Мато Грозница, Школске управе Нови Сад Милан Панић, начелница Одељења друштвене делатности Милка Симић, саветник председника општине Стара Пазова Горан Савић, председник Савета месне заједнице и његов заменик Мирко Јовановић и Драган Ђукић, представници Савета родитеља и Школског одбора, ученици и наставници школе.

Представљању Срема и његовог посебног сензибилитета допринели су глумац Мића Дудић, песник Стевица Видовић- Брица, КУД Голубинци и ХКПД Томислав. Посебан шарм у војвођанским беседама испољила је млада голубиначка песникиња и солистикиња Милица Лепшановић.

Обилазак Голубинаца и наших културних знаменитости под стручним вођством туризмолога Јоване Буђановчанин, креативне, ликовне радионице и спортски програм реализовао се у суботу и недељу, 14.и 15.9.2013.године.

СУСРЕТИ УЧЕНИКА РАВНИЦА У СРЦУ У ГОЛУБИНАЧКОЈ ОШ 23. ОКТОБАРГости су имали своје домаћине-вршњаке чије су се породице побринуле да им обезбеде угодан боравак у Голубинцима. Ђачки парламент школе и њихов руководилац Зорка Вудраговић активно је учествовао у организацији сусрета, дочекивао госте и организовао журку у холу школе.

Препуни утисака, нових пријатељстава и са надом да ћемо поновити овакво корисно дружење растали смо се од својих гостију у недељу, 15.9.2013.

У име запослених у ОШ „23.октобар“ из Голубинаца
Координаторке пројекта „Равница у срцу“,
Аница Ћаћић, наставник разредне наставе
Сунчица Љујић, проф. српског језика

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter