• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Молебан поводом почетка школске 2013-2014. годинеСвечана литија и молебан за успешан почетак школске године, одржани су, први пут после Другог светског рата у Старој Пазови, у петак, 6. септембра. Овим чином се приступило обнављању старе традиције црвквено-верског обреда, која је на почетку сваке школске године обављана све до њеног укидања.

Молитвени скуп је предводио Његово Преосвештенство владика сремски Василије са свештеницима старопазовачког намесништва, као и свештенством из Инђије, Руме, Карловачке богословије, Републике Српске, а као гости присуствовали су представници клира осталих вероисповести. У литији су били и наставници и бројни ученици све три средње школе у Старој Пазови: ЕТШ „Вук Караџић“, Техничке школе и гимназије „Бранко Радичевић“.

Литија је кренула у 13:00 часова из школског дворишта, обишла улице Краља Петра, Бранка Радичевића, Змај Јовину и Светосавску улицу, да би се поново нашла у школском дворишту. Молебану су се, заједно са грађанима, прикључили и представници Општине Стара Пазова, председник Ђорђе Радиновић и Горан Савић саветник председника за економска питања. По завршеном свечаном чину владика сремски Василије је захваливши свима који су одвојили време и дошли, најавио да ће и наредне године оваква литија кренути из свих средњих школа у епархији сремској, као подсећање на традицију, веру и корене.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter