• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Међународни фудбалски турнир у Старој Пазови окупио преко 100 тимова из Србије и иностранстваСиноћ је пред великим бројем грађана на Тргу у Старој Пазови, уз пригодан програм, свечано проглашен почетак спортске међународне манифестације „МАKС СПОРТ KУП 2013“. Ово је фудбалски турнир у ком ће учествовати млађе категорије играча од 2000. до 2005. годишта, а утакмице ће се одржавати на теренима у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови и на другим теренима у околним местима.

„Припала ми је изузетна част да отворим једну нарочито лепу, пријатељску Mеђународну манифестацију, која је данас у Старој Пазови окупила велики број младих фудбалера из иностранства и наше земље. Особито ми је драго што ће се „Макс спорт Куп“ наредних шест дана одржавати на теренима широм наше Општине, превасходно у Кући фудбала, која је један од најрепрезентативнијих спортских центара у нашој земљи. Млади фудбалери из различитих крајева Европе такмичиће се по највишим светским стандардима, уз дружење и разоноду. Надамо се да ћете из Старе Пазове понети лепе утиске које ћете дуго памтити, а сви заједно ћемо се потрудити да оваква међународна дружења младих спортиста и младих људи уопште, буду све чешћа“, поручио је у свом обраћању учесницима турнира председник Општине Ђорђе Радиновић поводом свечаног отварања.

Циљ овог спортско-културног догађаја промовише Србију, спортско такмичење, фер-плеј и другарство младих спортиста и будућих фудбалских звезда. Такође, намера је да се покаже да у нашој земљи и у мањим градовима постоје могућности за организовање великих међународних спортских манифестација по светским стандардима.

Поред играча из домаћих клубова попут Црвене Звезде, Партизана, Војводине, Спартака и других на терену ће снаге одмерити клубови из Мађарске, Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Албаније итд.

Свечана церемонија отварања турнира, на Тргу у Старој Пазови, је организована под покровитељством Општине Старе Пазове, у реализацији Туристичке организације. Млади учесници турнира са својим тренерима и грађанима синоћ су уживали у лепом и пажљиво одабраном културно-уметничком програму који је био одраз старопазовачког гостопримства свим гостима из многобројних земаља учесница. Програм се завршио уз спектакуларни ватромет на одушевљење свих присутних.

Последњег дана такмичења у суботу, 31. августа ће бити проглашени победници овог великог турнира.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter