• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Успешно завршена посета делегације покрајини Баден-ВиртембергДелегација Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Републике Србије коју су чинили државни секретар Дејан Новаковић и саветница министра енергетике Мирјана Кнежевић и делегација Општине Стара Пазова, коју су чинили председник Општине Ђорђе Радиновић и помоћник председника Општине Драгољуб Трифуновић, протекле недеље успешно су завршили четвородневну билатералну посету Влади немачке Покрајине Баден-Виртемрберг. Ова посета има вишеструки значај за будућу сарадњу Општине Стара Пазова са једном од најразвијенијих покрајина Немачке и реализацију значајних пројеката у области енергетике и заштите животне средине, a све у склопу Дунавске стратегије.

На иницијативу Министарства животне средине, климе и енергетике Покрајине Баден-Виртемберг, Државно министарство Покрајине Баден-Виртемберг одобрило је пројекат „Анализа сектора управљања отпадним водама, биомасом и енергијом у Општини Стара Пазова“. Овај пројекат је презентован и дефинитивно стављен у реализацију на kick off састанку у Министарству немачке Покрајине Баден-Виртмеберг у Штутгарту, који је подржао и сам министар ресорног министарства господин Franz Untersteller. Циљ овог пројекта је израда стратешког документа у виду студије, која ће служити као стратешки документ за сва будућа конкурисања код предприступних EУ и структурних фондова у области заштите животне средине, управљања отпадним водама, као и производњом и управљањем енергијом из обновљивих извора.

У току саме посете делегација је упозната са најквалитетнијим решењима у области управљања отпадним водама, производњом енергије из отпадних вода и успела да обиђе неколико најефектнијих постројења у Knittlingenu, Baden Badenu, Offenburgu, Ravenzburgu i Kissleggu. Посебну важност има чињеница да овај пројекат у целости финансира поменуто Државно Министарство Покрајине Баден-Виртемберг.

Реализација пројекта креће у другој половини августа месеца када у Стару Пазову долазе представници са ISWA Института који ће бити и лидери у изради овог пројекта.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter