• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

УНИЦЕФ и Општина Стара Пазова организовале турнир у циљу подршке програму Школа без насиљаУ Спортском центру ФСС-а у Старој Пазови данас је одржан хуманитарни Фер плеј турнир „Мали фудбал – велика школа“ у малом фудбалу, чији је циљ био прикупљање средстава за подршку програму "Школа без насиља".

У турниру је учествовало 12 екипа из компанија Енергопројект нискоградња, Енергопројект опрема, Кока-Кола ХБЦ (Coca-Cola HBC), Делта Генерали осигурање (Delta Generali osiguranje), Кланица и прерада 808, Милшпед, Електромрежа Србије, Метал производ плус, Алфа банка, Еуробанка и екипе Општине Стара Пазова и Природно математичког факултета из Новог Сада.

УНИЦЕФ и Општина Стара Пазова организовале турнир у циљу подршке програму Школа без насиља„Част ми је да испред Општине Стара Пазова, и у име грађана, родитеља и оних који брину о правима деце, свим учесницима овог спортског сусрета пожелим добродошлицу. Сви знамо колико је фер плеј важан у спорту. Овај гест и однос важан је и у свакодневном животу, нарочито када су у питању деца и ученици школа. Захваљујући програму „Школа без насиља“, који се спроводи у школама широм Србије, данас имамо ученике који знају да је фер однос и пријатељство нешто чиме треба да се поносе. Још једном захваљујем УНИЦЕФ-у и напорима које улажу да заједнички створимо повољну средину и окружење за одрастање деце и омладине, који представљају будућност и темељ нашег друштва“, поручио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова поводом отварања турнира.

Победник турнира је екипа Делта Генерали осигурање (Delta Generali osiguranje). Друго и треће место освојиле су компаније: Кланица и прерада 808 и Кока-Кола ХБЦ (Coca-Cola HBC).

Учествовањем у турниру, поменуте компаније, Управа Општине и Природно-математичи факултет показале су не само спортски дух него и доказале високо развијен осећај друштвене одговорности. Приход од пријава за турнир биће искориштен за унапређење пограма “Школа без насиља” који се тренутно спроводи 241 основна и 9 средњих школа у 80 места у Србији.

Од наредне школске године, радиће се на јачању и ширењу Мреже школа које су већ спровеле програм и које, заједно са тимом стручњака за превенцију насиља, дају подршку другим школама у превенцији насиља. На овај начин школе ће, кроз модел хоризонталног учења, наставити да јачају своје капацитете кроз размену знања и примера добре праксе са другим школама из свог окружења.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter