• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Стара Пазова потписала Уговор са Министарством омладине и спорта и ФСС-омМинистарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић потписала је данас са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем и председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем, Уговор којим се дефинише власништво над Кућом фудбала.

Овим актом, који је министарка Марић потписала у име Републике Србије, у С.Ц. Кућа фудбала, у Старој Пазови одређени су сувласнички делови овог спортског комплекса на чијој су изградњи удруженим снагама радили Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије и Општина Стара Пазова.

„Веома сам поносан на овај пројекат који је репрезентативан не само на нивоу Србије, већ и шире. Успех који смо заједнички остварили у овом подухвату ме охрабрује у намери да се као Општина понудимо за једну нову сарадњу када је у питању локација и изградња националног фудбалског стадиона“, истакао је приликом потписивања уговора председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

„Потписивање овог Уговора резултат је одлуке Владе Србије из 2009. године и представља бригу државе о уложеним средствима, односно о седамнаест посто учешћа државе“, рекла је министарка Алиса Марић. Према њеним речима, Министарство омладине и спорта учествовало је у изградњи прве и друге фазе овог објекта и завршило део издрадње треће фазе, односно трибина. Како је истакла министарка, овај спортски комплекс представља најбољи пример како би држава требало да брине о спортској инфраструктури која је у њеном власништву.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић истакао је да је тај савез заједно са Министарством омладине и спорта и Општином Стара Пазова, као и уз подршку ФИФА и УЕФА изградио овај објекат који представља живу кућу српског фудбала. „Овај центар који је постао веома познат у целој Европи, намењен је свима који желе да се у њему припремају“, рекао је Караџић.

Након потписивања Уговора, Караџић је министарки Марић уручио плакету за изузетан допринос развоју српског фудбала, као и дрес националног тима са бројем 64 који симболично представља број поља на шаховској табли. Плакету као признање Фудбалског савеза Србије примио је и председник Општине Ђорђе Радиновић, а као некадашњи фудбалер, и дрес националног тима са бројем десет. Делегација Министарства омладине и спорта, у којој је била и помоћница министра за управљање пројектима Загорка Петровић, обишла је спортски комплекс и трибину која је у завршној фази изградње.

Галерија фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter