• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Почео трећи међународни фестивал шунке и пршуте - Шунка фестЈуче је у Старим Бановцима на базенима Спортско-рекреативног центра “Посеидон“ свечано отворен, трећи по реду, међународни фестивал шунке и пршуте – Шунка фест. Отварању је присуствовало пар стотина званица, а уметнички програм је трајао до касних вечерњих сати.

У наредна три дана организатори очекују око 20.000 посетилаца, који ће имати прилике да дегустирају и купе и друге гастрономски сродне производе попут разних сухомеснатих специјалитета, сира, најквалитетнија домаћа пића, вино, пиво и ракију, различитих произвођача.

Покровитељи трећег Шунка феста су Општина Стара Пазова и Министарство финансија и привреде, а организатори су Удружење „Војвођански прозори“ и Туристичка организација Општине Стара Пазова. У занимљивом уметничком програму је учествовало више музичких састава, соло извођача, рецитатора, али и произвођача шунке и пршуте који су укратко представили своје производе, откривајући само део тајне за процес припреме који је неопходан да се добију најквалитетније шунке. Фестивал је свечано отворио председник Општине Ђорђе Радиновић, а укратко се обратио и познати новинар и народни посланик Захарија Трнавчевић. Отварању су присуствовале бројне еминентне званице, домаћи и страни привредници, угоститељи, хотелијери, произвођачи производа од меса.

„У периоду који је за нама показали смо да као локална самоуправа настојимо да покренемо и унапредимо све потенцијале који постоје на територији наше Општине. Туризам је само једна грана привреде у оквиру које можемо и морамо да изборимо своје место на мапи Србије, али и шире. У великом броју земаља света туризам заузима веома важно место које помаже њиховој промоцији и развоју. Зато наша Општина жели да осим стварања повољног пословног окружења за компаније и инвеститоре, спровођења кључних инфраструктурних пројеката, истовремено води бригу и о развоју наших туристичких потенцијала. Подршка овом међународном фестивалу је управо такав један корак“, рекао је поводом свечаног отварања Ђорђе Радиновић.

Један од циљева фестивала је повећање производње производа од меса, повезивање са трговином, угоститељством и туристичком привредом. Предвиђено је учешће близу 100 излагача који ће продавати шунку, кулен, сланину, кобасицу, вино, ракију, сувенире и остале производе. Уз бесплатан улаз за све посетиоце фестивал је у петак, суботу и недељу отворен од 10 до 20 часова. У петак, 7. јуна у 21 час почиње проглашење овогодишњег шампиона Шунка феста у категорији шунке, а у суботу, 8. јуна, у исто време организује се и избор за мис. Фестивал се завршава у недељу, 9 јуна у 20 часова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter