• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Дарко Јурковић јутрос кренуо у Беч на оперативни захват матичним ћелијамаУ раним јутарњим часовима наш суграђанин Дарко Јурковић, након неопходних припрема и више хуманитарних акција које су спроведене, кренуо је пут Беча где ће на клиници Stem Cell Wien Therapy Group Viеnna имати дуго чекану операцију матичним ћелијама.

Захват ће извршити велики стручњак у области лечења матичним ћелијама др. мед. Џорџ С. Кобиниа (Dr. med. Georg S. Kobinia) и његов тим експерата са поменуте клинике. Уз Дарка Јурковића наредних дана биће и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, који је након краћег сусрета са њим испред зграде Општине такође кренуо на пут. Општина и старопазовачки Дома здравља омогућили су неопходно санитетско возило за Дарка уз доктора који ће му наредних дана бити на располагању.

„За мене и моју породицу ово је посебан тренутак, који смо дуго чекали. Надам се да ће све протећи у најбољем реду, јер су у питању врхунски стручњаци у лечењу матичним ћелијама. Желео бих да захвалим свима на подршци, свима који су помогли, пре свега мајци, родбини и пријатељима, а потом и Општини Стара Пазова и свим грађанима, комшијама“, изјавио је Дарко пар минута пре поласка на пут.

„Искрено се надам да ће се Дарку жеља испунити и да ће поново моћи да хода. Пут до опоравка је сигурно дуг, али његов ентузијазам и нама који смо уз њега, који желимо да му поногнемо, даје још више снаге“, истакао је Ђорђе Радиновић, а потом додао: „Желим још једном да захвалим свим добрим и племенитим људима, нарочито медијима који су својим извештавањем подржали Дарка и наше акције. Без таквог заједничког дела овај данашњи дан не би постао стварност.“

Током боравка у Бечу са председником Општине и Дарком Јурковићем сусрешће се и представници амбасаде Србије који на тај начин такође желе да укажу своју подршку Дарку и његовој борби за оздрављење. Дарко је настрадао у саобраћајној несрећи 2002. године и том приликом задобио тешку повреду вратног дела кичме, као и кичмене мождине. Поменута интервенција у специјализованој клиници у Аустрији је једина могућност да Дарко поново прохода, а за цео подухват је било неопходно око 13.000,00 евра.

Погледајте фотографије

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter