• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Манифестација Jа имам спортско срцеШОСО „Антон Скала“ иницијатор и организатор манифестације „Ја имам спортско срце“ окупила је данас на овом спортском дружењу у хали „Парк“ у Старој Пазови велики број основаца, ученика школа за специјалну едукацију и рехабилитацију из Новог Сада, Сремске Митровице, Бачке Паланке, Кикинде, Земуна и Умке.

Ова манифестација је била прилика да учесници покажу своја умећа у разним спортским играма које су прилагођене њиховим могућностима, стоном тенису, одбојци из колица и другим играма са лоптом, да би на крају показали умеће и у плесу са колицима.

Представнике званичних институција, учеснике и посетиоце, као и многобројну децу на трибинама која су дошла да испрате догађај, на самом почетку поздравила је Тања Тодоровић, директор ШОСО „Антон Скала“. „Ово је посебно важан дан за све нас, радујемо се лепом дружењу, ономе што ћемо научити и утисцима које ће многи који су данас са нама понети одавде. Хвала свима који сте подржали ову дивну децу и њихов труд и тиме и њима улепшали овај дан“, нагласила је Тања Тодоровић.

„Пре само две недеље у школи „Антон Скала“ били смо окупљени једним сличним поводом. Том приликом у свом обраћању председник Општине Ђорђе Радиновић је подсетио да ми као грађани морамо да се боримо против сваке врсте дискриминације која је непожељна појава у друштву. Пошто је солидарност оно иза чега наша Општина жели да стоји, данас када овде у Старој Пазови у гостима имамо и ученике из других градова додала бих још једну важну дужност. На нама свима је да пружимо могућност за инклузију ове деце, да помогнемо да се њихов глас далеко чује, да знамо да они постоје и да им је потребна наша пажња. Наш задатак је да свако од нас са свог места уради оно што може како би заједно допринели бољем и квалитетнијем животу ове деце“, изјавила је Љибушка Лакатош, начелница Одељења за спорт, омладину и културу Општине Стара Пазова која је у име Општинске управе свечано отворила овај догађај.

Овој својеврсној промоцији параолимпијских дисциплина, као подршка вредним спортистима, присуствовали су и представници Одбора за права детета Народне Скупштине Републике Србије Весна Ракоњац и Соња Подунавац, испред Заједнице директора и наставника школа за специјалну едукацију и рехабилитацију Рeпублике Србије Рада Ракочевић, Мато Грозница, подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице, представници надлежног министарства и представници Школске управе Нови Сад.

Да заиста имају спортско срце још једном су показали и Властимир Голубовић, селектор и тренер параолимпијске атлетске репрезентације, Драженко Митровић, Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Мирослав Хома, сви вишеструки освајачи медаља на Параолимпијским играма, светским и европским првенствима, који су се несебично придружили учесницима овог спортског догађаја.

Погледајте фотографије са манифестације

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter