• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Почела градња дистрибутивног центра Делеза у Старој ПазовиКамен темељац за изградњу дистрибутивног центра мултинационалног трговинског ланца Делезе, свечано су у четвртој пазовачкој индустријској зони, поставили министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, председник и генерелни директор Делез групе Пјер Оливије Бекерс и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Инвестиција дистрибутивног центра вредна је 50 милиона евра, а центар ће након завршетка прве фазе градње крајем 2014. године, имати 70.000 квадратних метара и запошљаваће око 750 људи. Председник ове престижне компаније Пјер Оливије Бекерс је истакао да је изградња дистрибутивног центра доказ да је Србија камен темељац за присуство Делеза у југоисточној Европи. Он је указао на велики потенцијал српског тржишта које, како је истакао, расте, развија се и обећава.

Министар Љајић подсетио је да је Делез међу већим инвеститорима у Србији и да је до сада уложио више од милијарду евра у нашу земљу. “Изградња овог дистрибутивног центра показује да је Србија атрактивна инвестициона дестинација, не само у сектору трговине, већ и другим привредним гранама.” – додао је Љајић и напоменуо да је у сектору трговине запослено 350.000 радника, односно сваки пети, док је свако треће привредно друштво из те бранше.

Као домаћин, пре свечаног постављања камена темељца, први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, указао је на експедитивност својих сарадника, јер су све могуће дозволе за изградњу овог Центра обезбеђене у рекордном року. - „Првенствено желим да истакнем задовољство својих сарадника и мене, јер смо успели да обезбедимо све услове који су омогућили да овако престижној компанији као што је Делезе обезбедимо место у нашој општини. Такође желим да напоменем да је једна од кључних разлога због којих је Делезе одабрао Стару Пазову јесте петља која ће се изградити на путу Нова Пазова – Стари Бановци“ – истакао је у говору председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, и нагласио да је ово велики дан за грађане старопазовачке општине.

Погледајте фотографије

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter