• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Роми у срцу обележен Дан РомаПоводом 8. априла светског Дана Рома, који је у старопазовачкој општини обележен под слоганом „Роми у срцу“, први човек општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић посетио је Војку, где је ромској деци поделио слатке пакетиће, док су мајке са децом узраста до две године добиле пелене за своје малишане.

Председник општине је истакао да је од изузетног значаја обележавање Дана Рома, и да се са низом манифестација које ће се одржати у току ове недеље мора подсетити и скренути пажња јавности на тежак положај ромске популације.

Након Војке, Ђорђе Радиновић се упутио у Белегиш, где је посетио породицу Бралета Јовановића, која броји 11 чланова, и која је најбројнија у старопазовачкој општини. Породици Јовановић председник је уручио пакете са храном и хигијеном као и пакет пелена за најмлађег члана. Тим поводом Брале Јовановић је истакао своје одушевљење и захвалност, јер је такође од председника добио две тоне угља за прошлу грејну сезону. „Хвала за храну, прашак и шампоне, заиста вам много хвала. Ви знате да смо ми радни људи, сви у кући радимо. Окопавамо баште, сређујемо окућнице, сечемо дрва, у зависности за какав нас посао ангажују, ми не бирамо, али с обзиром да нас је заиста много, Ваша помоћ нам пуно значи.“ – рекао је Брале Јовановић приликом посете председника општине Ђорђа Радиновића.

„Ово је први пут да Општина оволико пажње пружа нашој ромској заједници, и заиста велико хвала председнику општине, што је одучио и нама да помогне и да одвоји своје време и цео један дан посвети ромској популацији.“ – додао је Александар Балиновић, координатор за ромска питања.

Погледајте фотографије

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter