• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Стара Пазова постала центар словачке позоришне сцене у ВојводиниУ Словачком народном дому у Старој Пазови потписан је уговор о подршци за реализацију и одржавање два значајна фестивала позоришног стваралаштва: Смотре словачких аматерских позоришта "Divadelny vavrin" и Смотре позоришног стваралаштва за децу "3xĎ".

Уговор о сарадњи су потписали представници Националног савета словачке националне мањине, Завода за културу војвођанских Словака, СКУД-а “Јанко Чмелик” и Општине Стара Пазова. Један од кључних циљева је и промовисање Општине Стара Пазова као центра позоришног стваралаштва Словака, као и да оба фестивала традиционално сваке године наставе да се одржавају у Старој Пазови.

Уговор, чијим ће ступањем на снагу Стара Пазова постати центар словачке позоришне сцене у Војводини, потписали су Ана Томанова Маканова председница Националног савета словачке националне мањине, Милина Склабинска директорка Завода за културу војвођанских Словака, Ана Лепшановић председница СКУД-а “Јанко Чмелик” и Ђорђе Радиновић председник Општине Стара Пазова. Током обраћања на тему манифестација истакнут су значај који поменуте смотре имају за словачку заједницу, али и све грађане који живе на територији Општине, затим значај неговања, даљег развоја културе и неговања традиције.

“Поносни смо на чињеницу да се у нашој Општини кроз најразличитије пројекте и активности успешно негује мултикултуралност и вишевековни заједнички живот свих грађана. Настојимо да као локална самоуправа будемо пример у томе, тако смо препознали и улогу манифестација које су од личног значаја за нашу општину. Као и до сада и убудуће ћемо давати своју подршку када год то буде било потребно.”,- истакао је овим поводом Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Смотра словачког дечијег позоришног стваралаштва "3xĎ" се организује од 1993. године у Старој Пазови, док фестивал Смотра словачких аматерских позоришта "Диваделнy ваврин" представља континуитет досадашње манифестације под називом Смотра словачког аматерског позоришта, која постоји од 1970. године. У плану је да, залагањем свих укључених страна оба фестивала допринесу и успешном даљем афирмисању, развоју и унапређењу словачког драмског стваралаштва у Аутономној Покрајини Војводини.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter