• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

 Упозорење - Касетне бомбе у ВојкиДана 08.марта 2013.год. изведена је активност обележавања локације у атару села Војка (југозападни део атара кат. парцели 5937.к.о. Војка) пољопривредног земљишта уз сам канал Велики Бегеј за који се предпоставља да је загађен са касетним бомбама класе БЛУ 97А/Б познатије под називом "Жути убица" заосталим од "НАТО" агресије из периода 1999. године.

Локација површине 160.000 м2 обележена је знацима за упозорење у виду табли са натписом ''СТОП неексплодирана убојна средства '' на одговарајућим дрвеним стубовима висине око 1,80 м. Табле су постављене на земљаном путу поред моста који премоштава канал Велики Бегеј и са којег се улази на наведену катастарску парцелу.Табле упозорења су постављене и са излаза са катастарске парцеле као и на ломним тачкама за које се предпоставља да су сумњиве границе локације на којима постоји могућност проналаска касетне муниције.

Представници Центра за разминиравање Републике Србије, Илија Станисављевића и Никола Адамовића извршили су обележавање именоване локације у присуству представника општине Стара Пазова госпође Драгана Стојановић ( Начелница Одељења за пољпоривреду, водопривреду и шумарство у општини Стара Пазова ) и госпође Милијана Петровић ( самосталног стручног сарадника на пословима планирања за припрему одбране и ванредних ситуација у општини Стара Пазова ), представника Одељења за ВС Сремска Митровица - Одсек за УР и ЦЗ Сремска Митровица - Стара Пазова, Стојанац Србољуба ( самосталног полицијског инспектора) и новинара листа '' Пазовачко огледало'' Милић Зорана.

Према добијеним информацијама од представника Центра за разминиравање Републике Србије , Пројекат деминирања наведене локације је израђен током 2009.год. и исти би требало бити реализован у две етапе током ове године по обезбеђивању финансијских средстава.

Моле се грађани да буду на опрезу и да не долазе у близину дате локације. Такође се апелује на свакога ко у близини поменуте локације примети “сумљиве” предмете да исте не дира, него да одмах обавести надлежне органе, јединицу МУП-а у Старој Пазови. Ради безбедности грађана забрањено је паљење сена, стрњика и др. у близини поменутог места. Такође је забрањено уклањање табле упозорења.

Представници МУП-а ће једном дневно обилазити локацију ради безбедности грађана. Саопштио је Ђорђе Радиновић, Командант Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова.

Фотографије и локација

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter