• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Стара Пазова Пријатељ УНИЦЕФ-а“Данас је веома важан дан за општину Стара Пазова, данас се прикључујемо тиму Дечијег фонда Уједињених нација, са којим ћемо се заједно борити за децу Србије и њихово боље сутра” – нагласио је први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, приликом потписивања уговора са Уницеф-ом, чијим је ступањем на снагу Стара Пазова званично постала прва локална самоуправа у Србији која се учланила у Клуб пријатељ Уницеф-а.

На свечаном потписивању које се одржало у Националној кући фудбала у Старој Пазови, присуствовала је и представница Уницеф-а Бојана Јовићевић, која је том приликом исказала задовољство што је Стара Пазова препознала значај сарадње са Уницеф-ом. – “Морам да се захвалим и да кажем да нас је Општина Стара Пазова самоиницијативно контактирала, што је заиста феноменално и за сваку похвалу. Тачно је да је Стара Пазова овим потезом постала прва Општина у Србији која се учланила у клуб Пријатеља Уницефа, и тиме одлучила да помогне деци Србије”.

Клуб пријатеља УНИЦЕФ-а је програм сталних месечних донатора који учествују у склапању бољег живота деце. Опширније на www.unicef.rs.

На истој манифестацији одржана је и презентација пројекта “Школа без насиља”, на којој је говорила Биљана Лајовић, координатор Јединице за превенцију насиља у Министарству просвете науке и технолоског развоја. Биљана Лајовић је истакла симболику пројекта који је од великог значаја за све школарце. У пројекат Школа без насиља укључују се основне школе, директори, наставници, ученици са својим родитељима, чланови Дома здравља, Центра за социјални рад и Полиције. За сада у Општини Стара Пазова Основна школа Симеон Араницки је једина школа која је сертификована као Школа без насиља, и која је успешно прошла кроз тај пројекат. Близу завршетка пројекта је и Основна школа Никола Тесла у Старим Бановцима.

Главни циљ програма „Школа без насиља“ јесте стварање безбедне и подстицајне средине за учење, рад и развој. У оквиру овог програма насиље је дефинисано као сваки облик понашања који има за циљ намерно наношење психичког или физичког бола другоме.

Под покровитељством Општине у наредне три године све основне школе са територије општине Стара Пазова биће укључене у програм Школа без насиља.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter