• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Плански бављење социјалном политиком и угроженим грађанима, инфраструктура, стране инвестиције, и више стотина нових радних места, само су део планова локалне власти, како за 2013. год. тако и за будући период. На конференцији за новинаре која је за циљ имала сумирање постигнутих резултата, и представљање планова за предстојећих годину дана, први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, и Недељко Ковачевић, директор дирекције за изградњу, једног од најбитнијих јавних предузећа, представили су општину Солидарности и Инвестиција.

“Јако је битно да смо обезбедили огрев за најугроженије грађане, који се сада греју најквалитетнијим угљем. Ван Центра за социјални рад, обезбеђено је преко 60 једнократних помоћи у висини од 10 до 20 хиљада динара. Хуманитарна акција за Дарка Јурковића из Голубинаца, помоћ многочланој породици Кормош из Старе Пазове и венчање две особе за инвалидитетом који су и запослени у Општинској управи, само је низ акција које са собом носе хуманост. За јако кратко време наша општина је прозвана као општина Солидарности, која је истакнута и тиме што смо обезбедили Тумача лиза за глувонеме особе, којих по последњој статистици, у нашој општини има 52. Наградили смо најуспешније ученике са 1.390.000 дин. донирали смо Уницеф-у, и самим тим допринели побољшање услова за децу у Србији. Такође нам је у плану да у наредне три године све основне школе уђу у програм Уницеф-а “Школа без насиља”. За припаднике полиције у нашој општини, Општина ће набавити и 8 панцир прслука”. – нагласио је председник општине Ђорђе Радиновић, и додао да је план за 2013. привлачење што већег броја страних инвеститора како би се обезбедила нова радна места, и формирање нове четврте индустријске зоне, која ће бити најперспективнија у Србији.

О инвестицијама у нашој општини, како оним које су већ завршене, тако и оним које су у плану, причао је директор Дирекције за изградњу Недељко Ковачевић, који је истакао да ће већ крајем јануара расписати тендер за све неасфалтиране улице у нашој општини. “Задаци од изузетног значаја су радови на асфалтирању путне мреже од Старе Пазове до Старих Бановаца, формирање нове улице у центру Старе Пазове, (Ћирила и Методија – Хурбанова), реконструкција словачке Евангеличке цркве и Парохијског дома, адаптирање простора РТВ Стара Пазова и Народне кухиње, као и зацевљење канала Мали Бегеј. За Нову Пазову у току је израда пројекта за уређење центра, кружни ток и главну улицу. Планирамо адаптацију ОШ “Растко Немањић Свети Сава“, доградњу вртића, изградњу нове пијаце, и уређење Велике баре. У Војки је планирана изградња водоводне мреже, уређење паркинга и изградња ограде гробља, израда пројекта уређења центра, и изградња капеле. У Крњешевцима ће се урадити реконструкција Угриновачке улице и улица кроз Индустријску зону.” - Најавио је директор Дирекције и истакао да је у плану и Спортска хала у Голубинцима као и фасада на школи и пензионерском дому.

“У Белегишу је у плану уређење спуста до Дунава, изградња водоводне и канализационе мреже, изградња Ромског дома као и адаптација Дома здравља. У Сурдуку ће се радити на уређењу спуста ка Дунаву и на постављању уличне расвете. У Новим Бановцима у наредном периоду планиран је завршетак изградње вртића, уређење центра и аутобуских стајалишта, кружни ток код Земунске улице, а у Старим Бановцима планирана је реконструкција паркинга, изградња пристаништа код ресторана Венеција, реконструкција аутобуских стајалишта и фудбалског игралишта.”- нагласио је Недељко Ковачевић, и додао да су наведене ставке које су од великог значаја за све грађане, планиране управо за наредних годину дана, и да су иако звуче “предизборно” оне остварљиве већ у наредном периоду.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter