• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Miloslavov, Slovačka, avgust 2012.godineПријатељство и поштовање народа Словачке и Србије, као и дијаспора обе државе, је нераскидиво. Потврда долази из најаве десетогодишњег споразума који ће уследити. Након фебруарског потисивања споразума о.г.,  између општина микрорегиона Подунајско, Словачка (Miloslavov, Rovinska, Dunajska Lužna i Hаmuljakovo ) и општине Стара Пазова, најављен је наставак сарадње који ће водити потписивању споразума који ће подржати десетогодишњу сарадњу у области културе, образовања и спорта ових пет општина.

Са посебним задовољством чланови делегације општине Стара Пазова, највеће словачке дијаспоре, били су гости председника општине Miloslavov, г. Milana Badjanskog. Поводом прославе Дана општине Miloslavov, програму  који је уприличен тог дана , поред представника општине Стара Пазова присуствовали су и председник општине Dunajska Lužna, г. Štefan Jurčik, као и председник општине Hаmuljakovo, г. Jozef Schobl.

Поред г.Badjanskog, гостопримство су указали и одборници општине Miloslavov, инг. Renata Bača, инг. Jarmila Grubjar, Ph.dr. Ljuboslava Vavrova CSc, Jana Bakoš, инг.Roman Horvath, инг. Pavlov Karaba, Milan Matušek.

Хор пензионера Радост, који су словачком хору из Старе Пазове послао поклон (словачке песме, преписане и у ноте) у циљу очувања националне традиције,  плесачка група Climo dance, светски позната група Cigansky diabli и Ernest Sarkozi, светски признат цимбалиста, били су учесници програма.

У понедељак, 26. августа 2012. године, члановима делегације општине Стара Пазова гостопримство је указао и председник општине Hаmuljakovo, г. Jozef Schnobl. Представивши им своју општину, показао им је импозантно здање ледене дворане Хамиково,  као и део обале Дунава. Путем пројеката ЕУ Дунавска обала биће посебно развијена у заједничким наступима.

Напредак и задовољство досадашњом сарадњом, као и инспиративно гостопримство утисци су делегације општине Стара Пазова која је посетила Словачку Републику протеклог викенда. Делегацију су чинили Љибушка Лакатош, руководилац одељења за спорт и омладину, Бојан Коврлија, секретар кабинета председника општине и Александра Арнолд, портпарол општине Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter