• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Поводом прославе првог дана старопазовачке славе Св. Илија, ромски театар Суно е Роменго (Ромски Сан), организује 1. августа  у Старој Пазови фестивал “Traditional Gipsy Dance No1” који је заснован на традицији ромских игранки, а трајаће од поноћи до зоре, тачније од 00:00 до 05:00 часова.. (Први на други август) Фестивал је наградног карактера, а биће одржан у Масариковој улици, која ће бити затворена за саобраћај. Програм почиње ватрометом, а након спектакла под називом “Седам смртних грехова”, почеће такмичење учесника на бини. Предвиђено је пет награда, међу којима је и могућност учествовања на турнеји по Великој Британији са ромским театром.

 

Овогодишњи фестивал је “мали тест” у Старој Пазови, а идуће године у плану је велика бина са оркестрима и тродневним програмом.

Ми већ неколико година  учествујемо на великим фестивалима - Будва Град театар, БИТЕФ театар, играли смо у резиденцији Србије у Француској, били смо на многим другим значајним местима. На неки начин, ми смо и нека врста спектакла, по томе што смо тренутно први ромски театар који има сопствени процтор.” – истакао је Зоран Јовановић директор и оснивач театра.  Амбиција организатора је, како је навео Јовановић, да та манифестација постане велики фестивал попут Еxита.

Фестивал је подржала и Локална самоуправа, која је и покровитељ предстојеће манифестације.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter