• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У неколико градова Србије јуче су, као и претходних неколико година, матуранти тачно у подне на централним трговима плесали кадрил. Тиме су се прикључили вршњацима у још десетак европских земаља. Пазовачки матуранти су се другу годину заредом придружили овој манифестацији, и плесом на тргу др Зорана Ђинђића у Старој Пазови, обележили крај свог средњошколског образовања.

 „Матурски плес је постао леп догађај којим заједно прослављамо велику матуру још једне генерације. Општина Стара Пазова за будућност не мора да брине, јер сте управо ви будућност наше општине."- истакао је Горан Јовић, први човек старопазовачке општине, обраћајући се матурантима.

Матурски плес који је ове године изводило око осамдесет учесника, одржан је под покровитељством локалне самоуправе, а целокупна манифестација је у организации Канцеларије за младе.

"Ово је још само један доказ да Општина Стара Пазова брине о младима, и ослушкује њихове жеље."- истакла је Љибушка Лакатош, руководилац одељења за спорт и омладину општине Стара Пазова.

Иницијатор манифестације „Матурски плес" је Плесни савез Словеније. Прошле године је са 32.750 учесника у читавој Европи постављен Гинисов рекорд у истовременом плесу, а ове године је надмашен јер је плесало око 36.000 учесника. Поред Старе Пазове плесало се и у Параћину, Краљеву, Нишу, Јагодини, Ужицу, Београду и др.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter