• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

50SAPDVПедесети сусрети аматерских позоришних друштава Војводине, који се већ 20 година одржава у Старој Пазови, званично су почели . Овај сусрет, за разлику од претходних, доноси једну представу више, тако да ће у такмичарском делу бити укупно 9 представа.

Сусрет је отворио глумац Воја Брајовић, који је истакао да аматерима није потребна подршка државе, него да је држави потребна подршка аматера. “Јако је важно чувати тај дух стваралаштва, и не треба га никад професионализовати.” Нагласио је наш легендарни глумац. Прву такмичарску представу извели су уметници Позоришног клуба Гест из Сечња, представу Пандорина кутија, која је ауторски пројекат Маје Шнајдер. 

Наредних 7 вечери пазовачкој публици представиће се и аматери из Шида, Ковина, Сенте, Инђије, Црвенке, Куле и Старе Пазове. Представе ће оцењивати жити у саставу: Милан Белегишанин – редитељ, Весна Ждрња – глумица и Симон Грабовац – књижевник и позоришни критичар.
Представе ће оцењивати и жири публике, убацивањем гласачких листића у кутије са оценама од 1 до 5. Пратећи програми неће изостати ни на овом јубиларном Сусрету, а први је био документарна изложба поводом 35 година рада и 60 година живота редитеља Љубослава Мајере, која је постављена у холу Позоришта. У току Сусрета биће и неколико промоција књига, а као и претходних година, након сваке представе ће се у холу Позоришта одржати разговори о представи, које ће водити Милош Лазић, позоришни продуцент, а у разговорима може да учествује и публика.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter