• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржан је четворомеч у шаху на коме су поред општинске екипе, учествовали Студентска репрезентација Мађарске, Студентска репрезентација Србије, и омладинска репрезентација Србије.  Први потез одиграо је председник старопазовачке општине Горан Јовић, и тиме свечано прогласио почетак шаховског турнира.

Велико ми је задовољство сто су се шахисти окупили у Спортском центру ФСС, чиме је само још једном потврђено да то није само Кућа фудбала, већ и место где могу да се одржавају и друга спортска такмичења. Шаховски турнир под називом “Стара Пазова 2012” први пут се организовао у нашој општини, и ући ће у традицију, тако да ће се одржати и следеће године под називом Шаховски четворомеч “Стара Пазова 2013”. - истакао је Горан Јовић и пожелео свим учесницима пријатан боравак у Старој Пазови.

На турниру присуствовали су и Емил Варади први секретар Мађарске амбасаде у Београду, Миодраг Станковић, председник ОШС Стара Пазова, као и Ласло Вадлеве, председник удружења "Гардош", по чијој је идеји овај четворомеч и одржан. Ласло је изразио захвалност локалној самоуправи која је покровитељ овог шаховског четворомеча, и Горану Јовићу, који је препознао значај истог, и подржао ову шаховску манифестацију.

По завршетку турнира на коме је судија био Небојша Баралић, прво место на четворомечу освојила је студентска репрезентација Србије за коју је наступила и Марија Ракић, интер-мајстор, и наш првак Србије. Друга је била омладинска репрезентација Србије, пехар је отишао у руке капитена Александра Инђића, трећа је била студентска репрезентација Мађарске, док је четврта била репрезентација општине Стара Пазова.

Александар Инђић млади шахистa из Старе Пазове који је такође учествовао на турниру, добио је лап-топ од председника старопазовачке општине, као награду поводом освојеног седмог места на недавно одржаном шаховском првенству Србије.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter