• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Сви студенти са територије општине Стара Пазова након попуњавања ЛАМ упитника биће евидентирани у базу података како би послодавци могли лакше да их пронађу и ангажују за посао. Општина Стара Пазова је прва општина у Србији која је кренула са реализацијом овог пројекта који је подржан од стране Владе АП Војводине , који ће се затим проширити и на остале градове.
Презентација, на којој је представљена Локална Академска Мрежа, тачније електронска база студената, одржана је у Белој згради у великој сали, уз присуство младих људи, челника Општинске управе и носиоца овог пројекта. Подршка је дошла и од Мирослава Васина, војвођанског секретара за рад и запошљавање који је био гост на презентацији ЛАМ-а, на којој је поручио  студентима, да морају да буду путем интернета у комуникацији са председником општине и са Канцеларијом за младе која ће водити овај пројекат.  „Овим пројектом општина Стара Пазова пружа шансу студентима да се интегришу у јавни и економски живот своје општине. Наши студенти су веома тражени у иностранству, али они морају да остану у Србији, јер су овде потребни.“- истакао је Мирослав Васин.

Зоран Суботички професор књижевности из Бечеја, захваљујући коме је Стара Пазова и кренула са реализацијом пројекта посвећеног студентима, истакао је да локална самоуправа мора да зна колико студената има, где они студирају и са којим просеком. „Млади школовани људи су потребни свакој локалној самоуправи и сваком председнику општиине, и због тога је овај пројекат веома значајан. Мени је драго што је најбоља локална самоуправа у Србији на челу са Гораном Јовићем који је води, препознала добробит истог.“ – додао је Суботички.

„Са задовољством сам прихватио овај пројекат, јер су нам млади кадрови потребни, и овим ћемо имали брз и лак увид у базу података где ће се налазити сви студенти из наше општине. Ово није добро само за нас као Општинску управу, неко и за све постојеће и будуће инвеститоре којима су потребни стручњаци.“ – истакао је Горан Јовић председник општине Стара Пазова и подржао иницијативу да се оснује Удржење студената општине Стара Пазова.

ЛАМ упитник, студенти могу попунити путем интернета на званичној презентацији општине Стара Пазова, или лично на инфо пулту у Општинској управи и Канцеларији за младе.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter