• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

platiniПредседник Европске фудбалске уније, Мишел Платини, посетио је Спортски центар фудбалског Савеза Србије у Старој Пазови, где је присуствовао отварању терена који ће у будућности носити његово име. Председник УЕФА је у Спортски центар где га је дочекао Томислав Караџић први човек фудбалске организације Србије и Горан Јовић председник Општине Стара Пазова, дошао у пратњи најближих сарадника и Зорана Лаковића, генералног секретара ФС Србије.

Мишел Платини је одлучио да направи изузетак и прихвати да се главни терен у Кући фудбала назове по њему. Славни Француз је раније одбијао такве понуде, али је у случају Србије пристао на такву почаст. Терен ће у будућности носити поред имена Мишел Платини и број 10, као број који је у играчким данима носио на дресу данашњи председник УЕФА.

Прослављеном играчу, а данас председнику највеће фудбалске организације је додељена и златна значка ФСС, највише признање те организације. „Захваљујући мојој бриљантној каријери, више пута ми се указивала част да неки терен добије моје име, али сам то одбијао. Сада сам желео да прихватим. Слушао сам недавно на радију у Француској како питају децу ко је био Шарл Де Гол, а она одговарају да је то аеродром у Паризу. Волео бих да тако буде са мном и овим тереном“,рекао је Мишел Платини, председник УЕФА. Председник ФСС, Томислав Караџић је истакао да је Платини један од најзаслужнијих људи што је наша држава добила Националну кућу фудбала, те је из тог разлога одлучено да се по њему назове централни терен. Он је такође додао да су односи између ФСС и УЕФА тренутно на највишем могућем нивоу.

По завршетку свечаног отварања терена, Платини је са домаћинима присуствовао финалу Развојног турнира УЕФА за играче рођене 1996. године, у коме је Србија победила Македонију са рекордних 10:0, а капитену нашег тима победнички пехар је свечано уручио председник УЕФА.

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter