• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Центар за дијализу Стара ПазоваКомплетно опремљен центар за дијализу у Старој Пазови који кроз неколико дана треба да почне са радом, у пратњи председника општине Стара Пазова Горана Јовића, и осталих челника наше општине обишао је председник Србије Борис Тадић.

"Ово што сам видео је корак према становништву, људима који имају посебне потребе за лечење, и то је један корак који омогућава олакшање живота, онима који у овом случају трпе бубрежне болести.  Поред регионалних центара за дијализу, формирају се центри у оквиру Дома здравља као што је у Старој Пазови. Стара Пазова неће више бити позната само по Кући фудбала него и по свему осталом, изузетно сам задовољан овим што сам видео, стварно свака част." Истакао је Тадић, обраћајући се присутним докторима, сестрама и челницима општине Стара Пазова.

Опремање центра за дијализу и набавку потребних апарата финансирала је Влада Италије. "Овим пројектом крунисали смо сарадњу са Владом Италије, основни циљ је био, да се пацијентима са овог подручја који свакодневно путују и пређу чак и по сто километара до неких дијализних центара, омогући лакши и пријатнији живот."  Нагласио је Жељко Катић, директор Дома здравља у Старој Пазови.

На територији општине Стара Пазова има преко тридесет пацијената којима су потребне услуге центра за дијализу, и који више неће морати да одлазе у Београд или Сремску Митровицу на лечење. Исто важи и за пацијенте са територије општина Инђија и Пећинци, који ће такође моћи да обављају лечење у Старој Пазови.

Центар за дијализу смештен је у Старој Пазови у улици Доситејева бр.2 

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter