• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Обука за пословну жену Стара ПазоваУз помоћ шведске Владе али и локалне самоуправе у Старој Пазови, Пројекат подршке женама да започну сопствени бизнис почиње са реализацијом, и у наредна 3 месеца биће одржано 10 семинара за све заинтересоване жене.
Старији људи се сећају да је пре 40 година Стара Пазова била центар предузетништва бивше Југославије и рекордер у броју занатлија. И данас, ситуација се није много променила те подаци говоре да постоји око 2.600 занатских радњи, али мало људи зна да је од тог броја чак 700 радњи у власништву жена. Како би се тај број увећао и како би се жене охрабриле да започну бизнис, почињу семинари и обуке. „Жене које прођу обуку сазнаће отприлике које су могућности самог предузетништва, шта је њима потребно да би покренуле сопствени бизнис и који су ризици са којима ће се сусретати.“ наговестила је Вјера Рудовић, стручњак за родну равноправност на овом пројекту.
Јесу инвеститори за општину Стара Пазова битни, али је локална самоуправа препознала потенцијале жена предузетница, те је на челу са председником подржала овај пројекат, који је одобрен од стране шведске Агенције за развој.
„Није исто када се конкурише за неки пројекат ако постоји подршка локалне самоуправе или ако не постоји. Зато ће наше жене у општини Стара Пазова увек имати подршку локалне самоуправе.“ тврди Горан Јовић, председник општине.

У наредна три месеца, кроз семинаре и радионице, жене ће се бавити израдом бизнис планова, учењем директне продаје, рачуноводством и финансијама, могућностима развоја руралног туризма и другим темама које им могу бити од користи уколико се одлуче да започну сопствени бизнис.

Пројекат је финансиран од стране Владе Краљевине Шведске у сарадњи са Управом за родну равноправност Министарства рада и социјалне политике Владе Републике Србије. Пројекат реализије Омладински клуб Општине Стара Пазова.


 

 Вјера Рудовић, председница комисије за равноправност полова, и председник општине Горан Јовић Вјера Рудовић

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter