• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

smotra“Ако ћутим... не говорим... мој свет се своди на мене и добијам само онолико колико сам себи могу дати, а да ли је то довољно...ипак је свет пуно већи!” Само су неки од стихова који су се јуче казивали у позоришној сали у Старој Пазови. У организацији Савеза аматера општине Стара Пазова у позоришној сали одржана је Општинска смотра рецитатора, која је бројала 108 такмичара. У категорији млађих основаца наступило је 49 ученика. Такође, такмичење је одржано и за средњошколце и ученике виших разреда основне школе. Рецитатори су казивали савремене, традиционалне и народне песме. Осим на српском језику песме су казиване и на словачком језику. Такмичаре су оцењивали Миодраг Петровић, глумац Српског народног позоришта из Новог Сада и Вјерка Ђовчош, професор словачког језика.

22 такмичара пласирано је на Зонску смотру рецитатора, која ће се одржати у суботу, 10. марта и у недељу 11. марта о.г. а домаћин ће бити управо општина Стара Пазова. Зонска смотра рецитатора одржаће се у позоришној сали, а угостиће и такмичаре из општина Инђија, Рума, Сремска Митровица, Шид и Пећинци.

Рецитаторе, њихове родитеље, наставнике и госте, поздравио је први човек старопазовачке општине господин Горан Јовић, који је отварајући манифестацију нагласио да би свако од нас требало да пази којом ће тежином изрећи реч, јер је управо реч та која сече и оштрије од мача. “Када се говори о нечему онда треба знати шта то заиста јесте. Људско биће је успело да изнедри реч само захваљујући способности да машта. Одатле и стижу наш говор и речи у њему. Тек када можемо да створимо слику, замислимо оно што звук речи представља, настаје њен смисао. Без тога је реч само мелодија.”

Општинска смотра рецитатора

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter